Lovley!

När min nästa lön trillar in i mitten på feberuari nu. Då ska dessa ligga först på listan över vad som måste inhandlas! :D

Jeansleggings
GinaTricot
299:-


Nagel tips: Solaroil

SOLAROIL

Vad är det?
Det är en olja som är framställd utav tre naturliga oljor och Vitamin E. Som penetrerar djupt ner i nageln och skyddar naglar och nagelband. Detta är ett måste för den naturliga nageln.

Hur fungerar den?
Det fungerar som ett balsam på nageln då den tränger ner djupt i nageln och bygger upp den inifrån. Då nageln är gjord av keratin som lätt torkar ut och då skivar sig, så hjälper då oljan till att hålla rätt fuktbalans i nageln. Vilket gör att den blir starkare.

Hur använder jag det?
Smörj in naglarna och nagelbanden en gång om dagen. För att få bästa effekt då den håller nageln flexibel, elastisk och mindre skör.
http://nailsbodybeauty.se/images/products/huge/24205__solaroil.jpg


Enchiladas a la Sussie

Detta var alltså det jag kokade ihop till middagen ikväll, hur gått ser det inte ut att vara? :D


This is my evening

Godkväll alla söta! :D

Jag stod för middagen denna lördag och jag bjöd på Enchiladas.
Åt det ju förra helgen då jag hade vänner över. Men tänkte kolla hur det blev om man bara gjorde det till en "vanlig" grupp på fyra personer. Vilket gick lika lätt det :)

Sitter just nu och betar av beställningsdesignerna som jag har att göra. Älskar verkligen att göra designer, fast mest älskar jag nog att göra personerna som får designerna glada. Speciellt när dom blir så glada och berömer en för ens arbete och dom kan inte förstå hur jag kunna läsa deras tankar. Älskar verkligen den känslan :) Det är en känsla som jag tycker att alla borde få vara med om. Känna hur glad och hur man överträffar någon annans förväntingar.

Annars kommer inte min kväll bestå utav något annat. Ska lägga mig i någon såndär tid då jag börjar jobba tidigt imorgon :)

Lördag

God morgon alla söta!

Jag har sovit riktigt dåligt inatt, då jag fått en vagel i ögat. Gör så fruktansvärt ont och jag ser inte ens bra på ögat som det är just nu :(. Svider och kliar och ja allt det kan göra på en gång. BLÄ!
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/4a/Stye02.jpg/250px-Stye02.jpg
Sådär ser typ min vagel ut oxå :(, fast den sitter tvärtom och inne i ögonvrån.

Ska iaf ner till jobbet nu och njuta av lite lördagsmusik, sen blir det hem och kurera mig tror jag. För egentligen skulle ta mig in till Emelie's jobb när hon slutat och göra manikyr på henne. Men när jag är halvblind så känns det inte som någon greajt idé. Men hoppas att jag mår bättre imorgon och får träffa henne då. För på tisdag så ska hon dra till Thailand i 45(!) dagar!
Så jag måste verkligen träffa henne imorgon :) Där med basta!

Nagelspecialistutbildningen dag 5

Vi började med att göra Spa Manikyrer på varandra. Då vi var tre i en grupp så fick R sitta och njuta av att få båda hennes händer manikyrerade på en gång. Vilken lyx!
Sen fick jag och A träna på Manikyr på hennes naglar, och hon har verkligen bra naglar att träna på. Rätt nöjd med den instatsen då jag aldrig gjort det förut.
Sen fick jag även chans att träna på A när jag väl gjorde hennes spa manikyr.
Så jag fick en massa träning på just att göra fransk lackning. Så jag är nöjd så det smäller.

Det var även sista dagen på manikyren. Ska nu fram till provet den 13de gjort minst 10 manikyrer hemma och 5 pedikyrer. Så är någon i min närhet sugen på detta så är det bara att hojta till! :)

Köpte med  mig hem lite grejer oxå, så jag har lite grejer när jag väl gör det hemma. Köpte på mig lack för att göra franskt och en drös med nagelolja :)


Nagellacken är i färgerna Beau & Creme Puff.
De sex småförpacknignarna nagelolja heter Solaroil.
Scentsations Lotionen är av doften Black Currant & Fig
.

Läsarfråga: Frisörutbildning och pris på elevbehandlingar

Fråga:
Hej Sussie!
jag har läst lite på din blogg och ser att du är frisör. är själv intresserad av att bli frisör, vilken skola bör man söka till om man gått ut gymnasiet? och sen tänkte ja fråga om vilken skola man ska gå till om man vill få håret klippt och slingat hos en frisörskola? dom är lite billigare än hos en vanlig frisör va?
tack på förhand :)

Svar:

Vad kul att du vill bli frisör! :D Det är verkligen ett jätte roligt yrke om man är social av sig :) Men tänk dock på att det är väldigt krävande för ryggen. Vilket jag redan märkt, men med regelbunden träning så ska det fungerar galant!
Jag gick ju själv i gymnasiet, och har inte alls kollat upp var det finns skolor för att bli frisör efter gymnasiet. Då de flesta frisör skolor är privata. Men se till att när du söker efter skola att den är godkänd av Frisörföretagarna. För då strävar utbildnigen till att man ska kunna ta gesällen. Så det tycker jag är viktigt att du kollar upp.

Nu vet jag ju inte var du bor, bor ju själv i Stockholm. Och alla skolor som jag vet, har ju att man kan boka tid och göra nästan vad som helst på själva skolan. Allt från klipp till färg, och då allt till ett billigare pris. Jag gick själv på St:eriks gymnasium på Kungsholmen i Stockholm och där tog vi 90:- för en klippning, kan ha höjt nu. Men högst 100:- för en klippning skulle jag gissa på.

Sen vet jag att dessa skolor tar kunder:
Röllingby/Skärgårdsgymnasiet i Åkerberga
St:Martin i Sundbyberg
Sjödal i Tullinge(?)
Dock vet jag inte deras priser är.

Fredag

Godmorgon!

Nu har jag lite bråttom för om en halvtimme ska jag sitta på tåget och jag är inte ens klar :S Men det kommer jag klara hoppas jag, igår gjorde jag det iaf.

Jag dörmde världens konstigaste dröm, började hänga med folk som jag gick med i grundskolan med. Som jag typ inte ens träffat sen den dagen då jag slutade 9an. Alla var tillsammans med alla. Det var som en incest i min gamla klass och där kom alla och blev klippta av mig. Helt sjukt. Låter väl ännu sjukare här då jag inte kan förklara mig på rätt sätt.
Sen kändes det som om ingen av dem hade ändrat sig ett dugg. Utan alla stod på samma ställe och trampa mer eller mindre och själv ägde jag en riktigt fin salong.
Aja, drömmar är underliga.. :)

Nu ska jag stressa iväg och sen blir det skola och Manikyrer på varandra heladagen :D

Det är alltid lika smidigt att  färga och slinga hemma. Sådan service jag har :D

Booosta ditt självförtoendet!

Sandrew har utmanat mig till att svara på tre saker som jag är nöjd med mig själv med.

- Min mage, jag har alltid gillat den. Visst ibland är den jätte svullen och jag ser ut att vara i 4de månaden. Men när den är på rätt plats och allt. Ja, då är den nog en av de snyggaste otränade magarna jag vet ;) .

- Mina ben, jag tycker att dom är snygga och smala. Att gå i och visa upp dem på sommaren när dom är lite brunbrända har jag inget problem med alls. Specillt inte i ett par högklackade skor. Men å andra sidan, vem får inte snygga ben i högklackat?

- Mitt hår, som har världens snyggaste färg förtillfället. Dessutom är det inte alls så värst slitet, även fast jag gör jätte mycket med det då jag är frisör. Men ändå så är det helt och växer på riktigt bra. Gör alltså precis som jag vill.

Nu utmanar jag alla som läser det att göra det själv!
Det ger en verkligen självförtroende och det kan vara vad som helst som man är nöjd med. Men något är man alltid nöjd med, även fast det kan ta en liten stund att tänka igenom vad. Då man nästan alltid hittar det dåliga först.

Skriv gärna tillbaka och säg till om ni svarat på det. Så jag kan gå in och kolla era svar!

Torsdag

God kväll alla söta!

Idag var det först skola och sedan hem för att tillsammans med H avnjuta årets första semla. Vilket var sjukt gott!
http://bloggbilder.aftonbladet.se/images/12873/img_48a0c570106f2.jpg

Sen var jag nere i kyrkan, och har precis jobbat de senaste 2 timmarna nu. Städade hela förskolan nere i kyrkan. Moppat och torkat och hela köret. Så jag känner mig jätte duktig.
Så nu har jag lagt mig tillrätta i soffan om dags att kolla runt cyberspacet, för att se om det hänt något roligt! :D

Nagelspecialistutbildningen dag 4

Idag gick vi igenom hela SPA delen i både manikyr och tillslut gjorde vi pedikyr på varandra.
Trodde faktiskt att det skulle vara "äckligare" att göra fötter än vad det var. För när man väl satt där med foten i knät och masserade sig och hade, så var det inte alls så konstigt trots allt.
Sen om man väljer att jobba med deet när man är klar eller inte, det får jag väl se då. Men alla som ska göra sådant, ser ju oftast till att dom har så rena fötter som möjligt innan dom ens kommer.
För samma är ju med alla som går till frisören, de flesta tvättar håret innan dom ens kommer till frisören. För att dom inte vill skämas.

Men idag fick vi iaf ett helt nytt set, men nu med SPA pedikyr saker.
Två helt olika serier för SPA delen, en som är värmande och en som är kylande. Verkligen perfekt. Ska ju göra 5 stycken innan provet, fast det lär bli på folk i min närhet. Tror verkligen att dom kommer uppskatta det. För det gjorde jag idag.

Good night sweetheart..

Nu ska jag ta och krypa till sängs.
Duschade för ett tag sedan och fixade fötterna. Vilket jag aldrig gör.. :P Men imorgon ska vi ha pedikyr i skolan och då vill man ju inte att fötterna ska lukta usch.
Efter duschen passade jag även på att smörja in kroppen i Shea Bodybutter från BodyShop som jag fick utav mina underbara små vänner på min 20års dag.

Fick en super söt låda med;
*Shea Body Butter
*Shea Body scrub
*Shea Shower Cream
*Tvål


Precis sånt som man aldrig unnar sig annars. Iaf inte jag.
Är ni duktiga på att unna er skönhetsaker?

Nagelspecialistutbildningen dag 2-3

Idag och igår så höll vi på med manikyr. Lärde oss det i måndags, men igår (tisdag) så fick vi göra det på varandra. Fast vi hann bara med den ena personen och då gjorde vi endast en hand. Så jag gick ifrån skolan med en hand med manikyr. Vilket det fortfarande är. Så jag känner mig riktigt snygg. ;D haha!

Idag så gjorde jag manikyren på A (klasskamrat) och det varit riktigt snyggt, dock bara en hand där med.
Fast sen idag hände det som var lite spännade, och nervöst. Vi skulle ha våra första modeller eller kunder. Var riktigt nervös först, men när hon som jag och A skulle ta hand om satt sig ner så släppte det hela sig. Jag har ju ändå vanan av att jobba med männiksor på så nära håll. Vilket andra i klassen inte har, men dom är super duktiga ändå :D Minns ju första gången då jag skulle ha en modell då jag utbildade mig till frisör. Så himla nervös var jag..

Modellen vi hade skulle iaf ha manikyr och sedan skulle vi lacka nagalrna. Tycker att jag och A gjorde ett riktigt bra jobb. Vart snyggt för att vara första gången och tjejen vi gjorde det på var jätte trevlig och verkade nöjd när hon gick därifrån. :)
Hade velat ta kort, men kändes lite fel att fråga henne där mitt i allt.. :) :P


Min allra första manikyr


Min allra första gjorda manikyr i mitt liv.
Är riktigt stolt faktiskt, tänk att det blir såhär bra nu. Tänk vad det kommer bli sen! :D


Onsdag

Hej alla söta!

Jag har varit så fruktansvärt dålig på att sitta vid dator dom senaste dagarna. Då det är fullt upp hela tiden. Först skola under dagarna och sedan slutar allt med att jag ska jobba på kvällarna.

Fast igår så jobbade jag inte, utan först åkte jag hem till Anna för att göra min första manikyr på en person. Då jag ska gjort 20 stycken eller iaf minst 10 innan provet som är den 13 feberuari.
Vart riktigt snyggt! Sen efter det drog jag vidare till resturangen där jag mamma,pappa och H skulle äta min lite försenade födelsedags middag. Min bror skulle varit med egentligen, men tråkigt nog så behövde han ägna sin kväll till att plugga. Vilket var lite tråkigt, då det alltid är trevligt att gå ut och äta. 

Idag har jag varit i skolan, och sedan hem för att mer eller mindre vända och gå ner för att jobba.
Så nu äntligen sitter jag här på min soffa med datorn på magen igen. Kan det bli bättre? :D

Ny design

Goderkväller! :)

Nu har jag uppdaterar min design. Vet dock inte alls om den är bra eller inte. Känns lite halv bra endligt mig. Vet inte om det är jag eller inte?
Vad tycker ni?

Är nya designen en hiss eller diss?

Nagelspecialistutbildningen dag 1

Hej!

Idag spenderade jag min allra första dag på mitt nya liv typ.  eller?
Jag började iaf första dagen på mitt liv påväg mot att bli nagelspecialist.

Känns hur kul som helst, klassen verkar trevlig och bra. Sen är det ju dock inte alla som kommer gå hela vägen. Om vi var 8 stycken idag. Så är det kanske hälften som ska gå hela kursen och lära sig allt. Men det känns iaf skit bra.

För från och med idag så målar jag inte naglar längre, utan jag lackar.
Jag skämdes så mycket när vi skulle lacka på varandra.
Då jag trodde att jag var den ända nagelbitaren i klassen, men som tur är så var det faktiskt en till tjej som var nagelbitare. Så det kändes med ens lite tryggare, men snart kommer jag ha långa fina naglar varje dag och jag bara längtar. Men först så ska jag lära mig att göra grunderna.
Men efter denna första dag så känns allt riktigt positivt.
Läntar tills imorgon då vi fortsätter, är så mycket att ta in.. Dessutom så har jag fått så många produkter som jag inte ens kan namnen på eller vad dom är till för.. Men imorgon är det nya tag och längtar verkligen! :D

Det som ni ser på bilden här nere fick vi blandannat! :)

Bild: Naglar.com
innehåller:
Exfoliating Crystals 227 g
Crystal Activator 269 g
Finishing Lotion 281 ml
Soalr Oil 68 ml
Cuticle Eraser 14 g
Toughen Up 15 ml
Creative Färgat Nagellack 15 ml
Super Shiney 15 ml

Sen fick vi en hel del mer.. :)

Så spenderade jag min helg!

Hej alla söta! :D

Tack för alla gratualtioner från helgen! Då jag faktiskt spenderat den mesta delen av helgen med att fira min 20års dag tillsammans med dom som betyder något för mig! :)


Lördag:
Började med att jobba och sedan var det hem för att förbereda kvällen. Då jag hade bjudit hit en massa vänner för att fira in min 20års dag. Började med middag för några, och jag är evigt tacksam över att Emelie var här och kunde fixa mitt hår inför kvällen. Vart så himla fint! :D
Kvällen bjöd på Singstar, ost&kex bricka och tårta, vilket verkade vara uppskattat!
Sen styrde vi kosan mot sthlm där vi hamnade sture som "vanligt"
Hade verkligen en toppen födesledag! Var så himla glad över kvällen och natten.

Söndag:

Vakande nog inte till liv innan ett eller två tiden på dagen.. men det var det värt. Kändes konstigt att inte bli väckt tidigt på morgonen av föräldrarna som tassar in och sjunger.
Men så blir det väl när man firade sin födelsedag en dag i förväg.
Bar iväg på eftermiddagen hem till Hs familj för att bli lite firad där, och fick världens finaste väg dekroation. Visar er sen!
Sen sa det bara pang helt plötsligt, och migränen satt där som en smäck. Vi som hade planerat att gå ut och äta hela familjen.. Men det vart det ju inte. Men den blir på tisdag istället. :)


Grattis mig 20år! :D

Idag är ingen vanlig dag för idag är det Sussies födeslsedag! :D

Så nu tar ni och säger grattis allihopa!


Förbereder mig inför lördag!

Godkväller!

Idag har det varit fullrulle på mig. Började dagen med att åka in till stan för att få min utväxt färgad av gulliga Amanda. Hon var lite försenad, men inte gjorde de någonting då jag älskar att vara på min gamla praktiksalong.

Sen vart det hem och fixa huset en del inför imorgon. Var inte ett så stort bombnedslag i huset faktiskt som jag hade trott. Så jag dammsög runt och sedan bara småfix.
Kollade dessutom upp vad jag ska bjuda på imorgon. Då det är party hemma hos mig. Blir en riktig tjejkväll! Vilket kommer bli hur bra som helst!

Riggade precis upp Singstar med Eyetoy och grejer i vardagsrummet! Test sjöng och det kan inte bli annat än bäst imorgon!

Nu står bara det jobbiga kvar på listan, och det är att fixa maten och de grejerna för imorgon. Ska ju göra tårta/tårtor dessutom! Herregud! Imorgon blir det jobb och bak och fix. Men det kommer vara så värt det när jag är klar! :D För 20 fyller man bara en gång, och det ska firas!


Nu är jag sååå blond som man kan bli!
Världens finaste nyans, jag älskar denna hårfärg.
L'Oréal likadelar 901s+921 12% skapar denna snygga färg :)

Färgadelinser.com



Får verkligen dockblååa ögon. Riktigt häftigt! Har alltid varit så sugen på att testa linser, men har aldrig kommit till skott. Men nu när jag fick prova gratis så var det ju självklart att jag skulle testa! Så tack Färgadelinser.com för att jag fick chansen att testa.

Så vad tycker ni? ser det bra ut..
Vad hade ni valt för färg om ni hade valt? :)


Fredag

Hej alla söta!

Min dator sturlade till sig igår, så jag kunde inte gå in och fixa något mer och lägga in bilderna.
Typiskt när jag hade fixat iordning bilder och grejer!

Men nu ska jag fixa iordning allt! :)
Ska dessutom visa er min nya hårfärg, eller ny och ny. Utväxten är veck och jag känner mig som en ny människa! :D

Vad gör ni idaG? :)

Hårfärg&ögonfärg!

Hej!

Nu är jag hemkommen igen efter att ha flängt runt in till stan och handlat på mig en massa grejer! Tänkte vissa er här sedan. Fick en härlig överaskning i brevlådan när jag kom hem oxå, då hade paketet från färgade linser kommit. Jag vart ju en av de utvalada som bloggade om dem för att få gratis linser.
Fast helt gratis vart dem ju inte, men det var bara för att jag köpte med linsvätska och behållare. För det är ju något man måste ha om man tänkte använda dem flera gånger. Men deras leverans var riktigt snabb!
Ska visa er skillnaden på mina ögon med linser och inte senare..

Men nu hinner jag inte! För snart kommer Elin&Sandra coh då blir det frisörsalong i vårat vardagsrum så det smäller om det! :)

Så jag återkommer senare med en massa bilder! :D

Vad gör ni idag då? för nu lär ju folk vaknat till liv? :D

Torsdag

Godmorgon sötisar!

Råkade ställa om min klocka imorse, då jag bara skulle ställa om larmet. Vaknar till i panik och ser att klockan är redan halv 11 ?!? Men så kolla jag på mobilen och då var det en timme fel.. så klockan vara bara 20 över 9 som tur var. Jag som skulle/ska sitta på tåget 10:33 ;D

Ska in till Här, och titta förbi min gamla praktiksalong. Sen hem och slinga och klippa Elin.. Så ser det ut iaf. Hoppas att Sandra kommer förbi oxå!


Men nu måste jag fara! Fixa det sista :)

En osminkad skönhet! ;D

xoxo

NattiNatti!

Godkväll alla söta!
eller börja väl lida mot ett God natt snarare?

Dagen slutade iaf med att jag betade av min donations lista med designer och kurerade mig i soffan ända tills det var dags att ta sig ner till kyrkan och jobba lite.
Idag städade jag nere på slöjden och sällskapsrummet. Satt även och skrev upp ett eget städa schema, då jag tyckte att den vanliga vaktmästarens lapp som han gav mig. Inte alls var så bra. Den gav en riktlinje, men han vill helst att jag sitter där 4 timmar om dagen. Men hur ska jag lyckas med det? Då jag bara kommer kunna vara där nere på kvällar och helger. Så en helg kan jag enkelt sitta där nere hela dagen om det skulle vara så, men en kväll? Nej det kommer inte funka för mig. Men jag tror detta kommer bli toppen! :) Hoppas dom som jobbar där blir nöjda iaf! 


Sen har jag inte gjort så mycket mer denna kväll. Gluttat på tven och fixat ännu mer med donationsdesigner åt folk.

Imorgon blir det andra bullar, först in till stan och fixa lite frisör saker och sedan ska jag slinga och klippa Elin :)

GOD NATT ALLA SÖTA!
xoxo


Beställnings design


Onsdag

Godmorgon!

Just nu borde jag stå och vänta på Emelie framför Åhlens i stan. Men gör jag det? Neej..
Gick och la mig med sådant magknip och tänkte att det borde försvinna. Men icke! Det var lika jobbigt imorse när jag vaknade.. och nu har det väl trappat ner sig lite.. Men ont gör de :S

Så jag prata med Emelie precis, och vi får se om jag tar mig in till stan senare eller inte.. För in måste jag egentligen. Då jag lagt undan en tippeltång som jag hade tänkt köpa. Eller köpa åt mamma som ska ge mig den i födelsedags present ;D
http://www.lyko.se/resize.aspx?src=/lyko/images/shop/ceramic_curlstyler.jpg&w=250&s=lyko

Jag har snyggast kalender för 2009


klicka här för att se hur den såg ut innan

Snyggaste kalendern för detta år tror jag!
Denna beskriver mig perfekt, naglar och saxen!

Vad tycks? :D


Ready for school



Köpte på mig lite grejer i centrum inför att skolan börjar på måndag.
Blev en kalender ett finfint kollgerblock och sen färgglada pennor. Vet ju dock inte hur mycket det är man måste anteckna. Men detta kolleger block blir iaf det som jag kommer ha allt om naglar i.
Framsidan på kalendern går att byta ut, så jag ska göra någon rolig framsida till den. Dessutom var den på Rea på Åhlens och dom har just nu halv priset på rean. Så skynda och fynda!

Smink modell

Hej!

Nu sitter jag här hemma och bara tar det lungt, ska ta tag i dontionsdesignerna som ligger och väntar på att bli fixade. Så att jag kan beta av den listan lite. Borde ta tag i Gratis listan oxå, men den hamnar i sista hand då donationer alltid kommer först.

Var riktigt kul att komma till Eva och bli sminkad. Hon är riktigt duktig, själv skulle jag inte alls klara av det så som hon gör! Hon är alltid själv så snyggt sminkad att man blir så himla inspirerad att själv börja sminka sig mer och testa färger.
Vart iaf en dag make-up för min del som såg ut såhär ;

Tisdag

Godmorgon alla cute:isar! :D

Min morgon började riktigt tidigt idag, eller iaf för att vara jag. För klockan 8:00 var jag nere i kyrkan för ett arbetslags möte. Var kanske inte så jätte mycke som jag hade att göra i disskutionerna. Men skönt att träffa de flesta som jobbar där nere när alla har tid att prata. Har ju träffat på de flesta av människorna tidigare, men nu vart det under lite annorlunda situationer.

Nu är jag hemma en snabbis innan jag ska dra iväg till bussen för att ta mig till Eva, som har sin praktik på Make Up Store. Hon behövde någon att öva på, och visst ställer man up på det? Så vid 12:00 skulle jag komma förbi.
Sen ska jag förbi den andra kyrkan och hämta grejer som saknas till den där jag är vaktmästare i.

Vad resten av dagen har att bjuda på, det vet jag inte.. Ska ner till kyrkan senare ikväll och städa lite och kolla till det. Men något annat speciellt blir det nog inte. Varva ner tror jag, då jag flängt runt som en dåre de senaste dagarna. Inte en ända lugn stund nästan.. Så det är jag värd.


Har jag sagt att jag tycker om min lilla kattaskrolla?

Min helg

Hej alla söta människor där ute!

Jag har blivit så hemskt dålig på att uppdatera. Men det blir jobbigt då jag inte kan sitta vid min dator 24/7. Då jag fortfarande inte har någon laddare och varvar just nu med mammas laddare då hon inte använder sin dator. Vilket inte blir så ofta... Så min dator står avstängd ganska ofta. Därför den dåliga uppdateringen.

I lördags kväll slutade kvällen med att jag hängde med Emelie och Emelie, först så var vi i tennis hallen för att Tennis-Emelie ville slå lite bollar och jag och Frisör-Emelie satt vid sidan om och kollade på. Sen tog vi oss hem till mig och hängde och så kom vi ju på att Frisör-Emelie kunde klippa mig. Så vid halvtolv så vart det toppning av mig.
Vilket jag var i stort behov utav, har ju inte klippt mig sedan i agusti typ :S Så det var verkligen på tiden.
Vart riktigt fint och framförallt fräscht! Gjorde inget avanserat, då jag fortfarande har håret på utväxt sedan pagen jag hade. För målet nu är att det ska bli riktigt lååångt!

Igår (söndag) så jobbade jag först i kyrkan och sedan hjälpte jag H att flytta ner till sitt nya rum. Som var sååå himla snyggt! Verkligen skit fint!
Men kvällen slutade sent då Emelie och Anna var över för att ha pyjamas party tillsammans. Lagade middag, spelade monopol och avslutade med singstar. Sen däckade jag, men dom höll tydligen igång längre än mig och snackade på hur länge som helst. Trist att missa, men däckar man? vad ska man göra då?
Men pyjamas partyt var iaf hur lyckat som helst! Hoppas att ni oxå tyckte de tjejer ? :P

Idag har jag inte gjort så mycket, flängt runt en del. Varit nere i kyrkan och jobbat en stund och suttit på Danderyd med H och hans trasiga fot. Måste verkligen säga tummen ner för väntetiderna det är när man tillochmed har en bokad tid.. Blä!

Så detta gott folk är vad jag har pysslat med de senaste dagarna!

En sen resume av 2008

Har kollat på alla dessa listor som folk haft på sina sidor med olika frågor och tankeställare. Men har inte hittat någon som passat mig. Förrens nu, och här har ni den;

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Ja, jag tog studenten! Vart helt plötsligt en "riktig" frisör och skaffade mig även ett jobb som det.
Testade på att göra gesällen och lyckades klara av 6 av 10 moment utan någon större träning. (då man innan behövt jobba 1500timmar innan man ens får försöka).
Reste på en utomlandresa helt själv (utan föräldrar iaf) till Egypten.
Jag tog tag i mitt liv och sett till att göra något av det.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Hade väl dom vanliga löftena, äta mindre godis, träna och såvidare.. Vilket jag inte höll heller.

 3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej, har aldrig varit med om det heller. *peppar peppar*

5.Vilka länder besökte du?
Egypten och sedan bara Sverige.

6. Är det något du saknade år 2008 som du vill ha år 2009?
Känner att jag hade allt jag behövde under 2008, men nu är det nytt år och jag är äldre. Så att flytta hemifrån och börja det "riktiga" livet skulle jag mer än gärna göra nu 2009.

7. Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?
3 januari - Egypten resan
24 april - FR3C studentskiva
31-1 maj-juni - alla vänners studenter
5 juni - Studenten
13 oktober - gesällen

8. Vad var din största framgång 2008?
Att jag tog studenten och skaffade mig ett jobb som frisör!

9. Största misstaget?
Att jag lät vissa saker hända.. som inte borde ha fått hänt..

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
I Egypten vart jag magsjuk så vi fick tillkalla läkare. Vilket var mindre roligt. Men inga större skador och inget annorlunda än åren innan. Migränen utlöstes då och då men har faktist varit bättre under längre tider än förrut.

11. Bästa köpet?
Köp och köp, men min laptop som jag fick i studentpresent är det bästa köpet som jag gjorde under förra året.

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Kläder och mat gick de mesta pengarna till.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Min vänner, och hur dom bryr sig om mig under alla tider.
Vart även riktigt glad då jag märkte hur mycket jag klarade av på gesällen trots att jag inte hade tränat så mycket.


14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008?
I kissed a girl - Ketie Perry

I'm yours - Jason Mraz
Finns mycket mer som påminner om året 2008, men har inga riktiga 2008-sånger.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
jag var någonstans mitt i mellan, har varit ledsanare än jag någonsin varit men dessutom gladare än någonsin!

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Tagit vara på vännerna och gjort mer saker i impuls!

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Hakat up mig på gammla grejer och grubblat på saker som det ändå inte finns något att göra om.

18. Hur tillbringade du jul?
Jag var hemma med familjen + farmor&farfar.
Jobbade som en dåre under hela julveckan och var endast ledig på juldagen. Jobbade på julafton på salongen på förmiddagen och sedan jobbade jag midnattsmässan nere i kyrkan. Så mycket jobb vart det.

19. Blev du kär i år?
Kärare skulle jag säga.. Men även väldigt kluven i om det skulle gå ihop eller inte
Men kär var jag helt klart!


20. Favoritprogram på TV?
Grey´s Anatomy som alltid.


21. Bästa boken du läste i år?
Tror inte att jag läste en enda bok under förra året.. :/

22. Största musikaliska upptäckten?
Ingen aning..

23. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
Är det illa då man inte minns vad man fick? :S Men jag minns att jag hade en riktigt trevlig kväll med vänner. Vilket jag hade önskat mig! :)

24. Något du önskade dig men inte fick?
Minns just nu inte..

25. Vad gjorde du på din födelsedag 2008?
Jag fyllde år en fredag, och då hade jag praktik. Så jag var först på praktiken under dagen. Sedan vart det hem för att fixa iordning inför att vännerna skulle komma. Så vart det middag och sedan singstar och en massa skratt. Precis som det ska vara..

26. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Att jag skulle ha sluppit en massa av de gräl och grejer som jag och H kämpade igenom så gott vi kunde..

27. Hur skulle du beskriva din stil år 2008?
Jag började faktiskt hitta mig själv, både till klädstil och personlighet. Så min stil har varit väldigt personlig. Har blandat det jag tycker är snyggt och satt min egenstämpel på det jag bär. Vilket känns riktigt skönt. Känner mig bekvämare än jag någonsin gjort tidigare.

28. Vad fick dig att må bra?
Mina vänner som ställt upp i vått och torrt.

29. Vilken kändis var du mest sugen på?
Ingen?

30. Vem saknade du?
Vissa personer som försvann och kom tillbaka lite då och då..

31. De bästa nya människorna du träffade?
Vet inte riktigt, träffade inte så mycket nya människor.
Men Sandra är väl en av dem som jag fått riktigt bra kontakt med nu! och genom henne träffade jag Elin som jag inte haft så jätte mycket kontakt med, men det jag sett av henne så känns hon lite som en kopia av mig själv :P

År 2009 ska jag....

- Bli nagelspecialist
- tävla i med naglar
- ta gesällen
- jag ska utvecklas som människa
- jag ska försöka ta det där förbaskade körkortet
- jag ska bli bättre än bäst!
- vara mer hälsosam

Lördag

Hej alla söta där ute!

Igår jobbade jag sista dagen på salongen för ca 2 månader framåt.
Var faktiskt riktigt tråkigt. Har ju verkligen kommit in i allt nu och så helt plötsligt så tar jag mitt pick och pack och lämnar dem. Fast om två månder är jag tillbaka igen och då hoppas jag att det mesta är sig likt.
Men å andra sidan så ska jag iväg på ett äventyr och lära mig ett helt nytt yrke!

Idag har jag varit nere i krykan och jobbat, då jag nu är vikarie som vaktmästare medans jag pluggar dessa två månader. Så pengarna kommer trilla in på kontot ändå. Så fattig blir jag inte, vilket är såå skönt. Så helger och kväller kommer jag jobba nu dessa två månader eller vad det blir. Vilket känns riktigt skönt.

Idag började även min sminkfria vecka, tänkte försöka hålla mig ifrån smink så gott det går denna vecka. Ska gå och färga mina ögon fransar nu strax, då jag faktiskt har köpt på mig "riktigt" fransfärgning för ett tag sedan och aldrig kommit till skott att använda det.
Det ända jag tänker använda under veckan är min cover-all-mix från makeupstore på vissa ställen och sedan böja fransarna.
Så något sånt här lär jag se ut under veckan;

Inte så farligt eller hur?

Så får min hud andas lite, vilket jag tror att den kommer må riktigt bra utav.
Någon som är med på utmaningen? :)

Torsdag

Godkväll alla söta!

Samtalet som ägde rum efter inlägget nedan gick jätte bra. Jag känner ett sånt otroligt lugn i kroppen efter de samtalen som jag haft de senaste dagarna.. En helt underbar känsla helt enkelt.


Idag har jag jobbat på, är verkligen riktigt sliten nu. Känns inte riktigt bra. Men imorgon blir det sista dagen på salongen för två månader framåt, vilket känns både bra och dåligt. Har jobbat 9 timmars pass nu ons-tors och det det känns i hela kroppen kan jag säga.. Skulle nog helst vilja jobba på en salong där det är 10-18 istället. Men man tager vad man haver.

På lunchen idag så sprang jag in på H&M och köpte ny rengörings lotion och en dagkräm. Var allt för längesedan jag hade något sådant. Så det tyckte jag att jag kunde unna mig själv. Dessutom köpte jag med mig två ansikts masker.
Så planen var nu att gå och ta en skön låååång dusch och sedan lägga på en ansiktsmask och greja. Tror det skulle vara bra för min trötta själ just nu.
http://www.kozmetikcim.com/images/Products/p_73_b.jpghttp://www.free2buy.com/eshop/images/loreal_fc_008.jpg

Sms

Goden morgen alla söta!

Inatt fick jag ett sms som gjorde att jag inte kunde somna om, om en viktig sak som jag måste ta tag i idag. Men den är rätt stor och viktigt, så jag kommer inte orka ta det nu innan jag börjar jobba. Som jag helst skulle vilja göra. För det känns som om det kommer bubbla upp en massa känslor och jag kan inte vara sån på jobbet. Sånt tycker jag att man ska lämna hemma. Man kan inte alltid sätta sånt här först? eller ?

Men ett snack senare idag blir det.. hoppas verkligen att det löser sig som det ska. För jag vill inget annat.

Nu måste jag kleta på sminket och ta mig till jobbet!

Vi hörs senare

xoxo

Städat!

Godkväller!

Ska nog ta mitt pick och pack och röra mig mot sängen, har bara ett antal saker att plocka bort från sängen nu dessutom.
Har tagit mig tid att städa upp en hel del i röran i mitt rum. Nu syns golvet igen! Halleluja!
Ska försöka göra klart resten imorgon efter jobbet, hoppas jag orkar det bara. Brukar bli så himla trött efter en dag, med jobb mellan 10-19. Men det är kanske lungt imorgon ? Vad vet jag.. Det är väl bara att se.
Men rummet ska vara klart till den 24de iaf och det måste jag ju kunna klara av? :)
Eller vad tror ni?


xoxo

Gottigottgott!



Idag var det jag som stog för middagen igen. Vart Pasta Carbonara, denna kväll oxå.
Har gått och tänkt på det hela veckan sen jag gjorde det sist. För att komma på vad det var som saknades i receptet.
Denna gång använde jag mig av redan tärnad/strimmlad bacon och det var mycket bättre och enklare. Dessutom tog jag med en vitlöksklyfta! Vart riktigt smarrigt!

Sturecompaniget 10/1



Tack Sandra och Elin för en toppen kväll! :D

Tisdag

Godmorgon alla söta!

Vaknade upp för ett tag sedan och till min sköna förvåning så var min huvudvärk borta! YES! gått och dragit på migrän som inte riktigt velat bryta ut sedan i lördagskväll. Men nu verkar det vara så gott som borta. Härligt!
Dessutom har jag drömt en massa härliga drömmar, då jag har rest hit och dit och sett städer. Det var en häftig dröm helt enkelt, det kändes så verkligt men ändå långt borta!

Ska ta och träna nu strax, tror jag ska träna på tom mage och sedan äta en riktigt god frukost efteråt. Vad tror ni om det?
Sen vet jag inte riktigt vad jag ska göra, njuta av min ledighet tror jag. Då detta är min sista lediga dag på ett antaldagar. Ska jobba på salongen ons-fre och sen till helgen tar kyrkjobbet över. Fredag är dessutom min sista dag där nu på ett bra tag. Känns faktiskt riktigt tråkigt att det är så nära.
Men å andra sidan så ska jag lära mig ett helt nytt yrke..

Stuuuuure!

Hej alla söta!

Min helg har varit så himla farfylld.
Jobbade hela lördagen och söndagen och på lördagskvällen var jag ute en sväng med Sandra&Elin.


Jag var inte så jätte taggad i lördags efter jobbet och allt att gå ut, men jag tänkte att jag kunde följa med en sväng och stanna till på något lungt ställe. Men dom ville in på något mer partyställe direkt, då vi kom iväg så sent. Så vi provade på Pan. Men där vart vi nekade i dörren och Sandras pöjk ville inte komma ut och försöka få in oss heller. Så vi vandrade iväg och tog oss in på Sturecompaniget istället. Haha!
Det är mitt och Sandras nya ute ställe. Visst det sivder till att få betala 160:- för att komma in, men det är 23 års gräns och det är faktiskt inte så mycket drägg där inne. Det är rätt skön stämmning, jag gillar det. Visst finns det en massa folk som man mest skrattar åt. Alla bakslickade frisyrer och "jag är så himla ball och har pengar" typer.. Men överlag så är det ett väldigt trevligt ställe.
Vi hade iaf en trevlig stund vi tjejer ihop, jag satt där och smuttade på min cola och var så stolt över den. Tror att jag vart "full på min cocacola" haha! För jag vart nog mest hypad av oss alla, min otaggade känsla vände och jag vart glad och flummig.
Drog ett bra tag innan Sandra och Elin och tog mig hem.. Kände mig ovanligt trygg när jag tog mig hem genom stockholm hem till mitt hus helt själv mitt i natten.. :)

http://photos-b.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v1918/144/71/726609051/n726609051_1952153_9722.jpg

Läsarfråga: Shine blonde på bruna slingor?

Fråga:
hej. jag läste precis en gammal fråga som du svarat på tidigare. och det jag undrar med l'oreal shine blonde. är att jag är blond, men jag har bruna slingor i mitt hår. förstörs dom om jag använder det shampoot?

Svar:

Hej! Det kommer inte Shine Blonde att göra, för just Shine blonde är inte alls lika lila(=neutralisernade) som silver schampoo är. Men det som kan hända är att dina bruna slingor kanske får en lite mer kallare ton, men antaligen inga större förändringar än om du inte använde shine blonde. För det är ingen uppljusing eller likande i schampot, så slingorna kommer inte alls bli ljusare, endast en aning kallare om det skulle vara så att dom har en varmare ton nu.
För har du mer blont hår är brunt tycker jag helt klart att du ska satsa på shine blonde serien :)

Fredag

Hej alla söta!

Nu är jag "klar" för idag om man säger så.
Har jobbat hela dagen, var riktigt lungt idag. Har funnits att göra saker helatiden, men inte en massa som suttit och köat och likande. Så det har varit riktigt skönt.

Vart chockad imorse då jag kom in i personalrummet och ser att min gamla klasskamrat satt där. Men hon hade tydligen fått jobb hos oss, jag som gått i dagarna och tänkt om jag någonsin kommer att jobba ihop med någon från skolan. Så sitter hon där, snacka om paff jag blev.
Har dessutom varit min chefs "prickare" idag som jag kallade det, då han var den enda som gjorde hål i öronen idag. Men han hade samtidigt en massa möten, så jag fick förberda hans kunderna med att tvätta där hålen skulle sitta och rita dit pricken. För att sedan fixa allt så att han kunde komma och "skjuta".
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/ff/Ear_Piercing_Gun.jpg/180px-Ear_Piercing_Gun.jpg
Fast det bästa idag, det var nog att jag själv fick testa på att "skjuta" med pistolen på en som jobbar där. Var riktigt nervös, men det var ju faktiskt inte alls svårt. Bara man vet hur man ska hålla pistolen och så. Men annars var det riktigt lätt. Så nu kanske jag oxå ska ta hål i öronen på folk när dom kommer in, fast helst skulle jag vilja gå kurs så att jag har det på papper att jag verkligen kan det.
Men det blir den dagen det, kanske den dagen då jag öppnar egen salong :)


Snart börjar jag plugga igen! :D

Tror ni att jag har lyckats plocka ihop mina kläder?
Antar att alla som känner mig svarade rätt ;D Så lat som jag är..

Fixade mitt hår istället inför morgondagen. Då det står jobb på schemat, bara 1 vecka kvar på salongen imorgon dessutom. För sen börjar nagelspecialist utbildnignen. Jag längtar så sjukt mycket efter den dagen då jag börjar plugga till det.
Känns lite konstigt att jag gått i minst ett halvår nu och tänkt på att jag ska plugga till det. Sen anmält mig och betalat för mig och nu står jag bara några dagar ifrån att börja lära mig. Det känns så himla kul.
Ska se till att jag verkligen skriva ner om min utbildning här, så att jag kan se tillbaka på det jag lärde mig. Dessutom se till att jag fotar allt jag gör så gott det går, så jag kan kolla tillbaka på mina "mästerverk" ;D haha!
Undrar hur många nagelbitar det är som egentligen börjar hålla på med naglar, jag är en iaf ;D
Men det hoppas jag försvinner nu när man lär sig hur man ska göra "på riktigt" :)

Jag hoppas verkligen att ubildningen ger mig det jag hoppas på.
Jag har en liten dröm om att kanske tillochmed tävla i naglar om jag blir duktig :)

Känner nästan som om jag kan vara mer kreativ där än med ex. frisyrer inom frisörbranschen. Inte för att jag säger att jag är dålig, men polleten på den fronten har inte riktigt ramlat ner ännu om man säger så. I allt annat får jag mig inspiration till, men just hur man ska göra uppsättningar och likande faller inte lika lätt.
Men blev ju trots allt Godkänd på Gesällen på både min Långhårsuppsättning och Kortafton :) Så så dålig är jag nog inte. Bara att jag måste hitta den rätt inspirationen och se till att polleten ramlar ner en gång för alla!

Sommar kom till mig!

Godkväller alla söta!

Jag längtar så mycket till sommaren.. Jag vill vara brunbränd och ha sköna underbara plagg på mig. Inte behöva ligga uppkurad i soffan med flera filtar runt mig för att inte frysa.
Men som tur är så går vi bara framåt mot ljusare tider. Känns så underbart!
http://shop.hm.com/media/products/705/DXL705_67148_12130_24_1286.jpg
Den får mer än gärna flytta in i min gardrobe!

Tävling hos Catwalkqueen

Nu i vintermörkret & vinterrusket kan man behöva lite produkter för att se fräsch ut.
 
Tandblekningskit från Bergarelaxen.
Kroppspeeling och kroppsolja med Havtron från Rosenserien.
Solpuder, lipgloss, ansiktspeeling, fuktighetsmask samt fuktighetskräm med brun-utan-sol från Yves Rocher.
Nagellack nr 133 och 129, Myrraolja, Beautylack, Allroundlack, Nagel & nagelbandsrengöring, Nagelbandscreme, Lösnagelremover, Ögonbrynstrimmer, Frans - och ögonbrynsnäring samt Frans & ögonbrynsfärg från Depend.
Värde ca 2000kr.


Var med du oxå och tävla om denna Gooodiebag från Catwalkqueen!

Pepparkakor

Nu kan jag stryka det första som jag hade på min planering idag, alltså att träna. Vart 40 minuters intensiv träning på WiiFit. Får se om det blir mer tränning till kvällen eller inte.

Har precis tagit en dusch så att jag inte luktar usch! och ha även plockat fram min lunch/mellanmål som består av ett glas med aprikoskräm och några pepparkakor med brieost. Som har blivit min stora last nu under julen, men nu när jag tränar dagligen så tycker jag att jag kan äta det med gott samvete :)

Har ni inte testat det så har ni verkligen missat något!

nu blir det nästa grej på min planering städa upp kläderna, wish me luck!

recept Pasta Carbonara

Pasta Carbonara 4portioner
Du behöver:
- Bacon (3pkt skivad eller 1pkt(?) tärnad)
- Spagetti
- 3 dl grädde
- 4 ägg
- 1 burk champinjoner eller färska
- Parmesan

Gör så här:
1. Koka upp vatten och lägg i Spagettin (läs anvisningarna på förpackningen)
2. Stek bacon och champinjonerna
3. Blanda ihop grädden och äggen och parmesan efter smak*
4. Häll av vattnet från spagettin och häll upp spagettin i en stor serveringsskål. Häll över baconen och champinjonerna och rör ner det ordentligt. Häll sedan över såsen och rör ihop allt.
5. Salta och peppra efter smak.
6. Servera genast.

*jag la bara ner någon nypa parmesan i självablandningen då alla i min familj inte är så förtjusta i parmesan. Men ställde fram en skål med parmesan på bordet så kunde alla smaksätta sin egen carbonara så mycket dom ville.

Riktigt enkelt att göra. Har ju trots allt bara gjort det en gång nu, och nästa gång får jag väl mer snitts på vad man ska göra när och var. För så är det ju alltid när man lagar något första gången :)
För jag körde på att använda mig av skivad bacon och då var 3 pkt perfekt, det är därför jag inte vet hur mycket man behöver om man använder redan tärnad.
Tänkte själv testa på med redan tärnad bacon nästa gång. Då det tog en del tid att steka på 3pkt bacon.
Så därför har jag satt ett ?-tecken framför hur mycket tärnad bacon man behöver.

Hoppas det smakar! :)

Torsdag

Godmorgon!

Idag har jag lite att göra på min lista.
För igår gjorde jag inte ett skit typ, eller jo..  jag gjorde ju min Spagetti Carbornara igår och det blev hur god som helst. Det var verkligen hur enkelt som helst dessutom att röra ihop allt.
Så det gjorde jag ju faktiskt igår.
När jag var i centrum och köpte på mig ingredienserna till Carbonaran så passade jag även på att sätta in alla de mynt som jag sparat på mig under året.
För jag lägger de flesta mynt jag får i en spargris och sedan tömmer jag den en gång om året runt nyår. Vilket jag har gjort nu i minst tre år.
Denna gång hade jag lyckats spara 630:- i bara mynt. Vilket jag tycker är riktigt bra gjort. Så nu är det bara att börja spara igen, blir svårare och svårare då jag betalar mer och mer med kort nu förtiden. För när jag började spara alla mynt så använde jag inte mitt bankkort lika mycke, så då lyckades jag nästan spara ihop 1000:- i mynt per år. :)
http://www.lippi.se/_gfx/produkter/stor-bild-mynt.gif

Det som står på dagens planering är:
- Träna WiiFit ½-1 timme
- Hänga in kläderna i gardroben


Vad ska ni göra denna dag?
xoxo

Skönhetstävlingar för barn

Godkväller! :)

Sitter och tittar på någon dokumentär på kanal 5 om barn som är med i skönhetstävlingar i USA.
Det är verkligen uppklädda som dockor när dom står där på scenen.
Jag kan förstå till en viss del att det är kul. Men å andra sidan så verkar det som om en del av barnen aldrig får vara barn och mammorna kämpar nästan hårdare än barnen själva i tävlingarna.
Skulle nog aldrig kunna vara med i något sådant med mina barn i framtiden. Men sen är det ju inte alls samma grej här i Sverige, finns det ens? Så hade man levt i Usa så är det väl mer vardagsmat än här.. och då hade kanske ens syn på hela den grejen varit annorlunda?

http://jennymaria.webblogg.se/images/2008/swan_brooner_5_12571768.jpg
Vad tycker du om skönhetstävlingar för barn?

Spagetti Carbonara

Hej alla söta!
Visst är det sjukt det jag skrev i inlägget nedan? Hur man kan göra så :S

Ska ta och klä på mig snart och ta mig ner till affären, eller upp iofs. Har en affär som det är nerförsbacke till och uppförs hem. Sen den andra är uppförs dit och nerförs hem. Herregud vilket dilemma. ;D haha!
Ska iaf ner och köpa ingridienser till middagen ikväll, för jag ska testa på att laga spagetti carbonara.
Har nog aldrig ättit det hemma utan bara på resturang när jag varit utomlands med familjen. Då har det varit så himla gott, så nu tänkte jag pröva på att få till den bästa carbonaran själv.

Suttit och tittat igenom på tasteline.se för att få lite tips på vilka ingridenser och liknade man behöver för att göra rätten.
Så har du något bra recept för en god och smarrig carbonara så får du mer än gärna dela med dig av det! :)
http://www.bbcgoodfood.com/recipes/1052/images/1052_MEDIUM.jpg

Unga mödrar

Vaknade för ett tag sedan efter en skön natts sömn.
Gick upp och satte mig på min favoritplats i soffan med datorn på magen och på med tv:en.


Jag börjar kolla på progammet "Unga Mödrar" som visas på 5:an. Jag har alltid gillat den serien, för den visar att inte alla unga föräldrar är dåliga föräldrar.

Men det finns en tjej och en kille som jag inte förstår mig på.
Dom har varit med i serien sen start och det måste vara minst 1-2 år nu. Dom började i serien som ett underbart par som precis fått en dotter och tjejen ville så gärna gifta sig nu när dom fått barn och allt. Då var hon ca 20 och det var väl inget fel att dom gifte sig. Utan det verkade vara ett bra förhållande.
Men sen efter några månader skiljer dom sig, han flyttar ut och skaffar sig en ny tjej som han flyttar ihop med och hans gamla tjej är väl halvglad för det. Men hon brydde sig inte direkt utan försökte komma överens med hans nya tjej.
Det blir konstigare jag lovar...
För sedan så bestämmer han och hans nya tjej att dom ska skaffa barn de oxå. Vilket oxå är helt okej, men sen när hon är i kanske 7-8 månaden. Då bestämmer hon sig för att dumpa honom och klara av allt själv och två dagar senare är han tillbaka hos sin föredetta. Dom börjar bo ihop och pratar så gott om att nu är dom tillsammans igen för sin dotters skull. Men han dissar ju sitt nya barn för henne? :S
Dessutom är han inte direkt intresserad att följa med till BVC och liknande med den andra tjejen som faktiskt går runt och bär på hans barn. Utan hon ska skicka ett sms med det viktigaste efter varje möte hon har med BVC.

Visst är det sjukt?
Jag tycker riktigt synd om de båda barnen. För inte skaffar man barn och bryter mitt i och går tillbaka till sin gamla "fru".
http://strumpette.com/uploads/august07/pregnant.jpg



Tisdag

Hej alla sötisar!

Idag jobbade jag på och dagen gick fort. Var ju trots allt endast mellan 11-17 så det är lätt som en plätt. Tänk om alla dagar kunde vara så. Då skulle jag leva i en drömvärld! :)
Fast nu är jag ledig i två dagar så det är underbart. Har inte varit ledig två dagar i streck på länge. Eller iofs, förra veckan tis-tor men då var det nyår och grejer så det kändes ändå som man skulle vara ledig.
Så nu är jag ledig på riktigt utan några som helst planer. Vilket är hur skönt som helst :) 

Nu ikväll var planerna att jag skulle få spela monopol med lite vänner. Hade faktiskt sett fram imot det hela dagen. Men så slutade inte kvällen.. Utan en efter en drog dom sig ur. Så himla tråkigt då man sett fram imot det.
För nästa gång det kommer gå ihop för alla har jag ingen aning om. För igår hade den nästan varit som bäst, men då ändra vi om till idag. Men då funka det inte heller.
Varför ska det alltid vara så svårt att dra ihop människor om det inte handlar om att supa? :S

Så kvällen slutade med först en dokumentär på 2:an om frisör yrket och sen till min stora förvåning och glädje så visade/visar 5:an Shear Shear genius. Vilket är en frisör tävling där deltagarna får olika uppdrag i varje program. Jag älskar inspirationen jag får ifrån det programet. För skulle jag vilja och lägga manken till, ja då skulle jag kunna göra allt dom gör. För det handlar bara om att våga i hela yrket frisör. För har man lärt sig grunderna, ja då kan man göra vad som helst!
http://www.beautyschools.edu/images/shear_genius.jpg

Läsarfråga: Bli ljusare & toningar

Fråga:
Hej hej, det e jag igen! ;)
Hur mycket sliter det på håret när man färgar det? En frisör som jag var hos sa att håret blir jättetovigt om man färgar det till blont, och jag vill ju ha blond över och svart under...=S
En till fråga: är det bättre att tona håret istället?

Tack för svar! ♥


Svar:
Hej!
Om man ska färga ett mörkt hår ljusare (som det låter som i ditt fall). Så är det endast blekning som man kan göra för att få det ljusare, vilket sliter otroligt mycke på ett hår. För om du nu är väldigt mörk så kommer man behöva bleka upp det riktigt mycket för att få det ljust. Sen beror det oxå på vilken nyans du vill ha på dina slingor. För vill du bli riktigt askig(vit) så behövs det blekas antaligen två gånger om ens det. För bleker man upp ett mörkt hår så kommer det under blekningen att skifta i färgena rött-orange-guld och till slut vitt. Det är oftast den guld blonda nyansen man vill uppnå.
Så det du kan göra är att slinga ditt överhår i omgångar tills du fått den färgen du vill ha. Du kan dock tona ditt hår till den nyansen du vill ha, när du väl fått det till rätt ljushetsläge eller färga in det till den färgen du vill ha.
Men det sliter och du kommer behöva klippa igenom hela håret för att få bort de slitna topparna. Dessutom för att slippa få det tovigt, så kommer det vara viktigt att du använder bra produkter efter och inpackningar. För att ditt hår ska må så bra som möjligt igen.

Toningar kan man inte ljusa upp med, inte mer än ½-1 steg om ens det. Men toningar är riktigt bra för håret, men används mest på mörkare hår. Då man kanske bara vill ha en ton föränding, tillexempel: att man är guldigt brun och vill bli lite mer rödbrun. Vid såna tillfällen kan man göra en färgförändring med hjälp av toning.
Men som sagt det går aldrig att ljusa upp håret direkt med en toning.

Outfit: Nyår



Haha! Jag ser ut som om jag sett ett spöke ;D
- Klänningen från H&M
- Lila discoskorna (dom som är med i inlägget under)

Några fynd från London


Detta är fynden som jag fyndade i London.
Som är med på bilderna;
- Klänningen i siden stuk som jag fyndade för två pund (ca 26:-)
- T-shirten med tryck fyndade jag oxå för två pund
- De svarta skorna fick jag för 6pund (ca 80:-)
- Dom underbara lila skorna fynda jag för ca 170:-
- Sen ser ni att det är geleinlägg i de svarta skorna, vilka jag oxå köpte. Gör verkligen skorna mycket skönare att gå i

Som inte är med på bilden;
- två par tygskor ett par svarta och ett par vita
- Två diadem varav ett ni ser här
- Glittereyeliner
- Svart flytande eyeliner
- Vit och Svart kajal
- Plånbok



Glappande sladdar..

Goddagens goddag!

Kom precis hem från en rund tur i Arninge med pappa.

Var och lämnade in min laddare till min dator, då det har blivit glapp i den och laddar inte datorn som den ska. Hade hoppats på att jag skulle få en ny på en gång. Då jag har försäkring och allt. Men tydligen så måste dom skicka iväg den och jag måste ringa försäkringsföretaget och grejer. Trodde faktiskt att dom skulle vara mer hjälpsamma då jag ingått försäkringen ihop med dem. Men tydligen så får jag klara mig själv.

Får ringa dom på onsdag och kolla vad det är som behövs göras när allt är öppet. För just nu sitter jag med mammas laddare, thank good att hon köpte en liknande dator som min. För det är iaf samma laddare till de båda datorerna. Så helt utan laddare blir jag inte.

Fast just nu är jag rädd för att försäkringen inte ska täcka och ha sig. Då ska jag fan har tillbaka min glappande laddare. För även om den inte funkar och man måste hålla koll på den helatiden, så funkar den faktiskt till och från när den är i rätt läge. Så jag hoppas verkligen inte att dom slänger bort den eller liknande.

Nu ska jag forsätta att njuta av mina plättar och börja fixa med bilderna på mina inköp. :)

xoxo

Söndag

Goderkväller!

Idag var det verkligen lugnt på jobbet, januari brukar var en lugn månad (säger dom iaf). Då jag faktiskt aldrig har jobbat som frisör i januari månad ännu. Om man bortser från att jag har haft praktik på salong i januari, men det var bara en dag i veckan och det var inte så att man tog kunder hela tiden. Så man kände inte av så mycket av jobbet då egentligen. För det var inte riktigt på riktigt, för vi gick alltid ut med att jag bara var elev till kunderna. Vilket gjorde att jag inte hade någon press på mig att det skulle vara "perfekt" eller gå fort. Självklart gjorde jag så bra jobb som möjligt och allt. Men vem begär att man är bäst när man inte ens är färdig lärd?

Ska ta och fota alla mina fynd från England nu hade jag tänkt. Bättre sent än aldrig. Måste verkligen bli bättre på att fota de grejer jag köper hem. Då jag faktist köper kläder varje vecka, det trodde ni inte om mig va? ;D haha!

Köpte iaf med mig en ny mascara, för den jag äger just nu börjar lida mot sitt slut.
http://beaut.ie/blog/wp-content/uploads/2008/05/beauty-tubes.JPG
Det är verkligen den bästa mascaran som jag någonsin träffat på. Får ofta frågan om jag har lösögonfransar och grejer på mig. Vilket jag inte har, utan jag har mascaran att tacka. Dessutom är den så enkel att få bort.

Läsarfråga: Var ska man beställa löshår?

Fråga:
Funderar på att skaffa löshår med klämmor man lätt kan fästa i håret tills mitt växer ut ordentligt ! =) Tips på någon bra hemsida man kan beställa hår från ?

Svar:

Jag har aldrig själv beställt löshår från någon hemsida. Så jag har ingen koll alls på hur kvalitén, leverans och dylikt går till.
Men bor du i Stockholm så tycker jag att du ska ta dig till Drottninggatan och Tajmahal eller Kilimanjaro som ligger på en sido gata till Drottninggatsn/Tajmahal.
Båda butikerna säljer löshår och clips så att man kan fixa ihop sitt eget lös hår, precis som jag har gjort på de bilder då jag har långt hår.
Tror dock att Tajmahal har det största utbudet, med redan färdiga clip-on set. Medans Kilimanjaro säljer mest olika nyanser på löshår på trens. Där man alltså fixar iordning med klämmor och likande själv.

Sidor som jag hört gott om som man kan beställa ifrån är;
http://www.tajmahal.se/
htttp://www.Fannyhair.se

Läsare som tipsat om sidor att beställa löshår ifrån;
http://beautyonline.se - Elin
http://www.afrocare.com - Jessica


Min lilla tossa


Jag bilr lite handikappad här framför datorn, då Pepsi ligger över ena armen.
För varje gång jag rör på armen lite så ger hon i från sig något lite maju eller liknande. För helst vill hon inte alls att jag ska röra min arm. Men inte ska denna lilla dam få bestämma vad jag får och inte får göra ;D haha!

Lördag

Hej alla söta!

Nu sitter jag här på min soffa igen, som vanligt.

Är helt slut i kroppen, slitigt att jobba från 9:00 på morgonen en lördag. Dessutom öppnade jag så jag gick hemifrån redan tio över åtta imorse.
Fast dagen har varit rätt lugn för mig, då dom ofta ville att jag skulle stå i kassan idag.
Vilket jag kan ta på två sätt;
Antingen så är jag usel på att klippa och dom vill ha mig i kassan. Eller så tycker dom att jag är ett bra ansiktet utåt, och duktig på att hjälpa kunder som kommer in och handlar. Då vi har en frisörshop på salongen med de flesta märken man kan tänka sig. Så för att kunna sälja måste man har koll på produkterna.

Avslutade dock mina sista två timmar med att slinga och färga Saras (som jobbar på salongen) hår. Vilket gjorde att den sista tiden gick fort och smärtfri.
Resultatet blir riktigt fint, även fast hon kände sig för ljus. Men det är en vanne sak om man varit mörkare i håret för det mesta.
Nu i kväll vet jag inte riktigt vad som händer, Sandrew hörde av sig och vill gå ut på krogen.
Men nu när jag försökt få tag på henne så svarar hon inte. Fast å andra sidan är jag inte riktigt fit for fight för att ge mig ut och partaja idag. Då jag faktiskt jobbar imorgon oxå. Men dock bara 11-17 vilket är skönt.

Fredag

Godmorgon sötisar!
Jag är sååå himla inte utvilad. :/ Sovit riktigt oroligt inatt tror jag.. Så detta resulterar i att jag är riktigt slö och trött förtillfället. Hoppas verkligen att jag piggnar till när jag är på väg till jobbet. Men det lär man nog göra då det är -9 grader ute :S Det är kallt, men antagligen rätt friskt. Så då lär jag piggna till :)

ge mig sommar och ute fikor nu!

Ikväll måste jag verkligen träna på mitt Wii Fit när jag kommer hem. För som det är just nu har jag inte ställt mig på den på två dagar. Illa! Men ikväll blir det ett träningspass med min nya vän.

Vad gör ni idag då? Lediga?

Nej nu blir det frukost och sminkning och sedan bär det av till bussen och jobb!

xoxo

Läsarfråga: Kan man bli ljusare utan behandling.

Fråga:
Hejsan, :)
Jag har en fråga angående blekning. Jag har själv råttfärgat/mörkblondt/blonda slingor. Har aldrig haft i färg eller tonat. Finns det någon bra huskur? Har hört något om äggula och olivolja? Jag vill få håret mycket ljusare, men ändå inte ha i någon färg. Har du något tips? Kram <3

Svar:

Hej!
Huskurer för att få håret aningen ljusare som jag har hört om är, att man exempel på sommaren kan pressa citron i håret när man är ute i solen och det ger en "blekande" effekt. Sen kom L´Oréal profesionnel ut med en kräm i sommras som skulle ge en blekande effekt på ofärgade och slingade hår som heter Solar Sublime Lightening Gelée . Men i båda fallen så är det solen som gör jobbet, och det är några månader kvar innan den tittar fram igen. Fast Geléen kan man använda sedan resten av året för att hålla resultatet kvar.
http://www.lyko.se/lyko/images/shop/solar_sublime_lighteniggele.bild2.jpg
Bild lånad från Lyko.se

Men den huskuren du pratar om med äggula och olivolja kan man använda som en riktigt bra inpackning, men den gör inte håret ljusare.
Så det lättaste sättet att du ska få en ljusare känsla är att slinga håret, och är du rätt ljus i dig själv så kanske du inte behöver så mycket slingor för att få den färgen du är ute efter. Men jag vet iaf inga huskurer som skulle ge ett ljusare resultat direkt.
Det ända du kan testa är silverschampoo då det neutraliserar det gula/guldiga i håret och ger ett askigare resultat som kan ge känslan av att din hårfärg ser en aningen ljusare ut.
Hoppas du blev lite klokare på de orden. :)

Gott Nytt År!


Så här snygg var jag i håret, kvällen till ära :)

Hade ni en bra nyårsafton? :)
Min var väl rätt lyckad om man säger så. Jag gjorde ett rätt stort fel på slutet av kvällen. Men allt ordnade sig till det bästa när det var klart. Verkligen hur skönt och mysigt som helst slutade mitt nyårsfirande. Förutom migränen som tog fart i samma veva som att allt vart bra. Så typiskt, så jag har för nu bara några timmar sedan kommit upp på fötterna igen. Efter att ha sovit på våran soffan den största delen av dagen.

Så resten av min kväll blir lugn och skön här på min soffa i MITT rum. Så skönt att vara tillbaka i mitt rum igen, då mamma&pappa bott här ute medans dom gav upp sitt rum till farmor&farfar.
Ska nog ta tag i min design och fixa den. Då julen faktiskt mer eller mindre är slut nu, iaf i mina ögon.