Måndag

Godag alla söta!

Idag satt jag modell för Stephanie som behövde en modell då hon går en makeup utbildning hos Mist.

Jag fick sitta modell för dragqueen. Fast egentligen skulle hon haft en kille för det, men då H inte kunde ställa upp så fick hon nöja sig med mig. Så jag fick vara manlig + att jag fick vara modell för henne i orientalisk sminkning dessutom. Så det var inget av sminket jag hade kvar direkt länge. Vi glömde bort båda gångerna att ta kort, vi kom båda två på det direkt efter att vi hade torkat av det.. Tråkigt nog.

Men Stefanie ska vara min modell på gesällen nu, hon ska vara min långhårs upsättning. Så äntligen har jag fått tag på en sådan. Känns verkligen skit bra. Hon har ett perfekt hår för det oxå .. :)
Det börjar ju dra ihop sig för gesällen nu och denna vecka blir det mycke träning inför det.

Måndag:
Rulla permanent på H's mamma
Tisdag: Färga Jessica's hår och om det inte är för glasigt efter rulla upp det.
Onsdag: Träna uppsättning på Stefanie
Torsdag: Rulla Jessicas hår
Fre-Lör: Jobba på salong

Så en hår vecka blir det verkligen. Och antagligen blir det samma i nästa vecka.

Beställningsdesign.


Sanna ville ha en uppdate på sin design och såhär blev det.. :)


Personalfesten @ Täbycentrum

Här kommer lite bilder ifrån personalfesten som hölls i centrum i lördags.


Bara för att jag och Emelie lyckades få med oss en vinflaska ifrån baren bara sådär. Ett riktigt kap. Gjorde inte av med ett enda öre den kvällen, det är flyt..
Fast då var det ju så att salongen bjöd på sprit innan och sen hade man 2 drinkbiljetter var, och jag fick av någon andledning 3 + att jag och Emelie hade en hel flaska vin tillsammans.


Älsklingen och jag med lagom glansiga ögon ;D

Får väl avsluta med två bilder på EMD. Jag och Emelie fick Dannys vatten flaska efteråt måste bara tillägas ;D



Tävling hos Lily.


Klicka på bilden för att vara med du med!

Min helg

Godkväll alla söta! :D

Allt bra med er? Tell me vad ni har gjort denna helg! :)


Jag jobbade iaf på heladagen igår 9-17 och sen var jag hemma snabbt och bytte om och klippt H snabbt. För båda skulle till Täbycentrums personalfest. Fast vi skulle vara på olika ställen innan, för han skulle hem till någon kompis från hans jobb och jag skulle vara på salongen innan.
Så vi delade på oss och jag hängde med min salong. Det var riktigt kul, och alla är så himla snälla där.. Fast jag känner mig lite utanför då jag är den enda svensken där, då dom lyssnar på orentalisk musik och pratar med varandra på olika språk och jag mest står där och känner mig dum då jag inte förstår något. Men gulliga och snälla är dom helt klart!
Vi förade inne i salongen för att sedan gå in till "torget" där det var en massa bord och buffé uppdukat.
Det var riktigt god mat som dom bjöd på och jag hade jätte trevligt med min salong.
I och med att jag är den enda som är från Täby på salongen, så var det jag som kände en massa andra i centrum och hängde runt lite överallt. Då dom på min salong mest höll ihop med varandra.

Men personalfesten var verkligen bra uppgjord tycker jag. EMD var där och sjöng några låtar och sen var det livéband under hela kvällen.
En bra kväll tycker jag helt klart att Täbycentrum hade lyckats få ihop!

Idag vaknade jag och var sådär lagom seg efter gårdagen. Men tog mig hem för att fixa iordning inför att Sandra och Fia skulle komma och fixa sina hår.
Sandra som skulle göra hårförlängning blev jätte fin i håret, har tyvärr ingen bild.. Fast egentligen finns det inte så mycket att ta bild på, då hon var långhårig innan (fast inte enligt sig själv) Men håret blev ca 10cm längre och tjockare framförallt. Som vanligt tog det ett ganska bra tag att göra håret, då jag var tvungen att springa till symaskinen helatiden för att syihop tränserna..
Fia skulle endast klippa sig så det gick lite fortare än Sandras hår, men vill man vara fin får man lida pin.

Det var min helg, och nu vill jag veta vad du har gjort!? :D

Läsarfråga: Hur blir jag platinablond?

Fråga:
jag har slingat mitt hår blondt två gånger och färgat hela en gång, men jag får aldrig den hår färgen jag vill ha, jag vill ha jätte ljust nästan vitt! jag har använt silverschampo men det blev inte ljusare av det, de blev mer lite silvrigt. jag gillar verkligen inte min hårfärg. hur ska jag göra för att få de platinablont? :/ skulle bli mycket glad om du svarar :)


Svar:
Min första fråga är om du har färgat eller blekt ditt hår? För har du slingat det två gånger med färg så kan du inte bli så mycket ljusare om du drar i mer färg i det redan ljusfärgade håret, för du kan inte färga ett redan färgat hår ljusare. Utan du kan bara bleka det ljusare eller alt. avfärga helahåret för att sedan färga det i en ljusfärg.
För att få dom där riktigt ljusa tonerna så måste du bleka håret eller avfärga och färga om det, och för att verkligen kunna få den färgen du vill så skulle jag rekomendera att du går till en frisör. För att få så nära som möjligt den färgen du vill ha, istället för att exprimentera hemma.
Silvershampoo är inte till för att håret ska bli ljusare, det neutraliserar endast de gulatonerna i ett hår så att det inte ser så guldigt ut längre. Precis som du skrev så blir det silvrigare/askigare men har man det för mycket så kan håret nästan bli gråare istället för ljusare.

Fredag

God kväll!

Känner mig så slut i kroppen nu,
tar verkligen musten ur en att jobba så lite som jag gör. Man kommer aldrig in i något bra mönster.. Kommer nog bli skönare den dagen då man jobbar på mer än vad jag gör just nu.

Hade min allra första onöjda kund idag.. Inge roligt alls, fast man lär sig väl med tiden. Hon berättade helt fel hur hon ville ha sitt hår och visade en bild på när Posh-spice hade kort på ena sidan och längre på andra. Men hon ville tydligen inte ha den frisyren, utan det var bara en liten del av frisyren som hon ville ha. Hel kansigt iaf.
Själv tycker jag att det blev en snygg frisyr det jag gjorde, men det funkade inte alls på henne (tyckte hon) ... Blev riktigt less, frusterad och allt.
För man vill ju inte med flit göra någon "ful".. Usch..
Fast livet går vidare, ingen idé att haka upp sig på att man fick en onöjd kund, då alla andra man har går ifrån salongen med ett stort leende på läpparna..

Börjar jobbar klockan 9:00 imorgon och jobbar på ända till 17:00 för att åka hem och fixa iordning mig för att åka tillbaka till salongen. För imorgon är det den stora personalfesten, ska bli skoj!

Men nu ska jag ta och lägga in en bloggdesign åt en tjej. Sen ska jag göra mig en chailatte tror jag nog. Köpte mig chailatte från Espressohouse, så jag ska se om jag kan lyckas göra mig en god sådan själv :)
Sen sängen..

Höst

Hej!

Utanför fönstret här är det verkligen underbart, just nu är löven sådär färglada och fina.
Sådär som dom bara håller sig i några dagar innan dom faller till marken och blir bruna och äckliga. Funderar på att ta mig en tur ut och gå. Fast jag har bara högklackat här hemma hos H. Ingen vidare bra kombination med min rygg som håller på att strejka just nu.
Har försökt få tag på Emelie idag men hennes telefon verkar strejka?
Hon bor oxå här borta så hon kanske skulle velat gå ut ett tag med mig, och kanske äger ett par skor som jag skulle kunnat låna, men verkar som om det går i krasch det med.

http://www.gex.se/bilder/885.jpeg

Läsarfråga: Billigt och bra silvershampo

Fråga:
vet du vart man kan köpa billigt och bra silverschampoo?


Svar:
Som jag skrivit förut så tycker jag att L'Oréal professional har det bästa silvershampot.
Visst det kostar mer än ett "vanligt" shampo från affären. Men vad jag vet så finns det inga shampoon i affären som är just silver shampoo. Det finns blondshampoo, men inga som är lilafärgade för att neutralisera det gula i håret.
Så det är nog endast hos frisören du kan hitta silvershampo.

Jag har själv bara testat på L'Oréals silver shampoo. Men jag har hört gott om Matrix essentials so silver dessutom.
http://ecx.images-amazon.com/images/I/214nshVFv8L._SL500_AA238_.jpghttp://www.salongjenny.se/bilder/produkter/matrix/expertis/silver_schampoo.jpg

L'Oréals (250ml) kostar ca 150kr hos frisören
Matrix (500ml) kostar ca 190kr hos frisören

The sims 2

Varje gång jag sitter och läser Nevnariens blogg om The sims 2 så blir jag så grymt sugen på att spela. Fast det värsta när jag spelar är att jag blir så himla fast i det och beroende. Men håller på att fixa dom sista expansionpacken just nu, och sedan har jag allt som the Sims 2 kan erbjuda :)

Beställningsdesign.


Roliga grejer.

Nu är jag hemma igen efter att varit på salongen och rullat Jessicas hår. Gick jätte bra, och vi gjorde om frillan lite och jag tror den kommer bli hel grym!

Var även förbi Här och köpte på mig lite grejer. Flera Moltom brawon spolar att rulla upp H's mammas hår på till permanenten. Tror även att det blir skita bra.
Sen hände det en kul grej på Här, jag träffa en kvinna som söker en ny medarbetare på sin salong. Så vi pratade lite och som jag skrev innan så känns det inte helt 100 på den salongen jag är på nu, men om några veckor vet jag helt. Så känns det inte bra sedan då ska jag ta och ringa henne och antagligen hyra stol hos henne. Kanske inte det bästa att göra såhär i början då man inte har en så stor kundkrets och så. Men jag skulle träffa henne och prata med henne om jag var intresserad.
Känns verkligen kul.
Den salongen ligger i Skanstull, så det blir en lite längre väg att åka till jobbet.. Men känns det mer seriöst så är verkligen det toppen!

Nu ska jag sätta mig och beta av lite bloggdesigner!


Vad gör ni denna eftermiddag? :)

Läsarfråga: För mycket behandlingar

Fråga:
Hej, har en liten fråga.
Är det så att om man utsätter håret för alldeles för mycket kemiska behandlingar så kan det nya håret som växer ut i framtiden ta skada?


Svar:
Det är ju endast de hårstråna som vuxit upp som man uttsätter när man färgar, permanentar mm. För det går inte ner i själva roten. Så håret som växer ut ska vara i bra skick och inte ha påverkats av gamla behandlingar.
Men om man gör det för mycket så kan det troligen skada själva hårsäcken. Om man bleker förmycket med "fel" saker. Då tror jag säkerligen att man kan skada hårsäcken i sig. Men det är inget jag har hört eller sett själv.
För ofast så är det topparna som är mest preparerade och går av efter för mycket behandlingar, och inte nere i själva hårbotten.

Onsdag

Godmorgon!

Nu är det lite brådis.. Ska med bussen om en kvart..
Ska in till salongen och träna på Jessica denna vecka oxå på min kortafton till Gesällen.
Känns som om jag verkligen kommer lyckas med den. Ska rulla lite annorlunda idag, men sedan blir den nog perfekt. Antingen blir det i nästa vecka eller veckan efter som vi färgar håret dessutom. Det ska bli mörkare, och antagligen några balla effekter. För det kommer ge ett snyggare hel hetsintryck än vad det gör just nu, med hennes från början mörka hår som nu mer är solblekt + har en rejäl utväxt.


Sen ska jag torligen förbi Här idag igen.

Ha en toppen dag nu allihopa!


Tisdags kväll

God kväll alla söta!

Har precis kommit hem till H igen. Åkte samtidigt som honom förut för att åka hem och hjälpa mamma med katterna till veterinären.
Men nu är jag tillbaka hemma hos H och han är i skolan. Så jag blir själv här några timmar framåt, fast hans familj är hemma. Så helt ensam är jag inte. Jag får  ta och busa på med hans lillasyster a la 2½ år så länge.
Fast dom lär gå och lägga sig snart, så då blir det datorn som kallar och bloggdesigner istället. Ska som sagt beta av listan var det tänkt. Måste bara hitta rätt inspiration.


Min lilla tjej, ser helt förskräckt ut. Fast det skulle jag nog oxå vara om jag endast blev satt i bur en gång om året och det alltid var till veterinären man hamna.

Beställningsdesign.


Orilflame

Milk & Honey Gold Body lotion _
Milk & Honey Gold Body lotion
_
 
_
Lyxig kroppslotion med mjölk- och honungsextrakt som mjukgör huden. Använd över hela kroppen. 250 ml.
_

Fick denna Bodylotion i present (fast då i en rund burk), den är verkligen gudolmlig och går in i huden direkt och luktar fräscht men ändå sött. Precis som jag vill ha det.

Just nu får du den för endast 79:- hos Orilflame.

Titta i min vänsterspalt :)

Ni får in missa att jag lagt till en Cbox i vänsterspalten. :)

Lämna ett litet fotspår innan ni går! :)

Tisdag

Hej alla! :)

Sitter och tittar på Opraha, där hon idag har med en massa begåvade barn.
Det var en liten 2 åring som var riktigt haj på kartor, hon visste precis var alla länderna låg i världen om man bad henne att peka ut dem. Verkligen häftigt, för det är inte många amerikaner som är direkt duktiga på världen överhuvudtaget. Det finns tillochmed dom som inte ens vet hur många delstater det finns i deras eget land och jag har hört någon gång att det var en tjej som trodde att Europa var ett land.. ? Så denna 2åring är verkligen duktig..

Sitter och håller på med bloggdesigner och betar av min lista med dem.. Börjar bli rätt många nu, kul men känns som om jag måste ta tag i gratis listan nu, för den bygger på och idag har jag tid för det.. Men det blir så att dyker det upp donations designer så kommer dom före.. Så alla som väntar.. Dom kommer! :)

Juste, fick ett myggbet igår kväll på handen.. och nu är den jätte uppsvullen. Så himla jobbigt att vara allergisk mot mygg. Hoppas bara inte att det här sväller upp mer nu..

Läsarfråga: Hur vet jag vad jag passar i för färg?

Fråga:
hejsan sussie jag vet inte om jag pasar i brunt hår men jag vill gärna testa men jag tycker det bli slöseri på pengar om det inte vart nå bra hur vat jag om jag passa i ljus brunt ? jag har brunt jätte ljus då jag var liten men nu är jag blondin med mkt utväxt hjälp mej gärna :)


Svar:
Smart sätt är väl internet sidor som exempel taaz.com där man kan testa olika frisyer osv. Annars om du kanske har någon kompis som har ungefär samma hårfärg som den du tänkt färga, så kan du alltid "låna" en slinga mot en spegel och kolla hur du skulle se ut, eller ännu bättre om någon i din omgivning har löshår som dom kan ta ur. Så kan du ta det och lägga i ansiktet och se hur det skulle kännas?
Annars vet jag att vissa salonger kan hjälpa till, om du går in och frågar.. Så finns det vissa som har "tofsar" i olika färger så kan du kolla vad som känns bäst för dig.
Men om du ska färga dig så skulle jag rekomendera att du gick till en frisör, så att det inte slutar med att du blir grön. För bäst resultat blir det om du går till en frisör. Dessutom kan du bara tona första gången bara något steg mörkare än vad du är och sen om du inte gillar det lägga blonda slingor i det, och sucesivt bli ljusare igen.

Hoppas svaret inte blev för luddigt nu.


Bara för att jag är PRO ;)

God kväll alla söta!

Jag och Emelie kämpade på hela eftermiddagen med vårat Wii spelande och efter säkert 2½ timme så når jag äntligen PRO linjen, fast det hände tråkigt nog inget specillet.. Trodde att det skulle hända något iaf, typ få ett super rack eller så?
För jag har för mig att man får typ ett guld klot i bowling om man kommer upp i PRO där, men icke i tennis.
Emelie kom oxå tillsut upp i PRO nivå, när hon spelade själv (hon saknade 4 poäng) så gick hon plötsligt upp 113 poäng på bara en runda, så vi kom fram till att hade vi spelat själva istället för i lag så hade vi kommit högre i rank mycket fortare.. Surt men vi har haft många roliga timmar framför tven :)



Har dessutom idag pratat med Handels och gått med i deras fack. För det känns skönt att ha någon som stöttar en nu när man är ny på marknaden.
För troligen måste jag hitta mig ett nytt jobb, för avtalen på den salongen jag jobbar på är inte något att hurra för just nu. För just nu känns det skit rent ut sagt. Men om tre veckor då vet jag fullt ut om jag kommer vara kvar eller inte.. För annars så börjar jag leta mig en ny salong.

Måndag

Goddag alla söta! :)

Går kvällen slutade verkligen inte bra, avslutade min kväll igår med ett migrän anfall. Inte kul någonstans.. Men efter 12 timmars sömn så kände jag mig nästan som om ingenting hade hänt. Så det är verkligen skönt. I jämförelse med dom gånger man vaknar upp efter 12 timmars sömn och huvudet dunkar lika mycket som innan man somna.

Emelie ringde nyss och hon skulle bara hoppa in duschen för att sedan komma och hämta upp mig för att åka hem till mig för att fortsätta på våran karriär att att nå PRO linjen på Wii-tennisen. Några veckor sedan vi spelade sist, och med några timmar på nacken kanske vi äntligen lyckas bli PRO? Vi som kämpat så hårt. Men idag känns det faktist som om vi skulle klara av det..
http://www.nintendoworldreport.com/media/11431/1/10.jpg

Ska passa på att hämta lite nya kläder dessutom, börjar bli lite tomt här på min kläder.. Så det ska bli skönt att åka förbi mitt hus ett sväng. Sedan blir det tillbaka hit ikväll :)
Börjar tillochmed gå bra att sova i 90sängen, det tar några nätter men sen går det som på räls ;) 

Söndag

Godag alla söta! :)

Sitter hemma hos H och kolla på repriserna av Idol. Älskar "jag blev full på min coca cola"-killen. Han känns så himla ärlig och känd blev han verkligen ;D både positivt och negativt.

H ligger fortfarande och sover och jag kunde verkligen inte sova längre, så jag gick upp för någratimmar sedan. Fast nu i skrivande stund så kom han traskande förbi här, så han har faktist vaknat nu.
Vet inte alls vad vi ska göra, speciellt nu när han vaknat och så.. Vädret är inte att hurra för. Gissar på att det blir en slapp eftermiddag idag.

Funderar på att göra bloggdesigner om någon är intresserad?
Adda mig på Msn då.. [email protected]

Beställningsdesign.


Fredag

Godkväller!

Herregud så trött jag blev efter denna dag på salongen, och det är en full dag imorgon oxå.  Hoppas jag klara det.
Börjar 10:00 imorgon så det blir skönt och jag lär antagligen hoppas till sängs nu alldeles strax.
Hände en rätt rolig grej idag, kom in en herre som skulle klippas och jag tyckte att jag kände igen honom, och visst gjorde jag rätt i att göra det. För han var min gamla klasspolares farsa, riktigt roligt när man stötter på folk på det sättet.

Imorgon kommer antagligen Cilla och klipper sig hos mig och det blir troligen lunch efter det oxå.
Riktigt mysigt. För vi har inte setts sen innan studenten så det är verkligen på tiden att vi borde ses. Men imorgon så får vi några timmar ihop.
Sen på kvällen ska jag iväg och fira Sara som fyllde 19år igår, blir middag och sedan utgång. Men jag får se om jag klarar av en utgång, är jag lika trött i kroppen som idag. Ja, då tror jag nog att jag står över faktist... Men att komma dit och fira henne ska jag verkligen göra. För henne var det oxå innan studenten jag träffa henne sist.

Så imorgon blir det fullrulle hela dagen och på söndag kan jag sedan verkligen vila ut och vara nöjd med min insatts för fre-lör.

Vad gör ni denna kväll?

Packat ihop allting

God kväll alla söta! :)

Har precis pakat ihop alla våra saker. För när H kommer hit om en timme eller så, då ska vi bege oss hem till honom och bo där ett tag verkar det som. Väntar verkligen på att hans nya rum ska vara klart, för där blir det egen ingång och grejer. Dessutom blir det en 160cm säng dessutom. Tänk hela 80cm var om vi delar den i mitten. Gudomligt!
För just nu så delar vi på 120cm säng hemma hos mig, och hos honom en 90(!)cm säng.. Så ni kan nog gissa att vi sover här mest, men ikväll och några dagar framåt ser det ut som om vi ska bo hemma hos honom.
Känns lite konstigt då vi bott hemma hos mig i närmare 2 månader nu. Men mycket beror på sängen faktist + att H pluggar 3 kvällar i veckan och då känns det som om jag själv kan göra mer om jag är hemma hos mig.
Men nu flyttar vi över grejer, märkte att H har typ alla sina kläder hos mig?! Hur mycket som helst var det iaf..



Sugen på en ny bloggdesign?




Adda [email protected] på Msn.

Så pratar vi mer där :)

Beställningsdesign.


Beställningsdesign.


Torsdag

Hej alla söta!

Idag har varit en riktigt seg dag. Började med att gå upp samtidigt som H imorse. Han skulle till jobbet och jag skulle klippa pappas arbetskamrat som skulle komma förbi hit på förmiddagen. Känns som om jag bara klipper deras arbetskamrater förtillfället ;D haha!
Men efter klippningen vart jag helt slut och la mig på soffan och började frysa och ha mig.. Hoppas verkligen jag inte håller på att bli sjuk, för jag ska jobba nu dom två närmaste dagarna på salong och då vill man inte vara sjuker.
http://bilder.media.fria.nu/33198/skalad.png

Kom nu precis ur en skön och varm dusch, så nu hoppas jag att jag behåller denna värme och inte börjar frysa igen. Fick chansen att använda mitt nya shampoo från Bellme.se. Tycker att leveransen gick fort, beställde i måndags och nu på torsdagen fick jag det. Tummen upp.
Det lite roliga med silvershampoot är att det verkar vara importerat från ett annat land, för det finns ingen svenks bruksanvisning på flaskan, och jag gissar att det är därför hon kunnat sälja det så billigt? Eller vad tror ni..

Nu ska jag fixa iordning det sista i rummet och förhoppningsvis hitta dvd:n som H hyrde för ett tag sen och glömt lämna tillbaka. Konstiga är att det känns som om vi lämnat den? ajja.. Får väl se om den ligger under alla kläder..

Onsdag

God morgon alla söta!

Min kväll igår gick till att göra bloggdesigner efter bloggdesigner. Verkligen hur kul som helst, fast det varit lite slititgt i mellan åt. Men det roliga övervinner helt klart!

Började att prata lite mer med en av de som beställde en design. Hon var verkligen hur snäll och go som helst. Jag tror iaf att jag gjorde dagens goda gärning igår när jag satt och pratade med henne. Var verkligen kul att kunna hjälpa till :) Hoppas att hon uppskattade det, jag mådde iaf riktigt bra efter vårat långa samtal över msn.
Ännu roligare var det att vi kände en person båda två och ändå bor vi ca 50 mil ifrån varandra och har aldrig pratat med varandra förrut. Det är sjukt hur liten denna värld kan vara ibland.
Hoppas vi får chansen att prata någon mer gång. För hon var verkligen en toppen tjej!

Min dag idag ser ut så att jag ska ta tag i mig själv och städa rummet, men först skulle jag vilja duscha. Alltid lättare att göra saker som är tråkigt när man känner sig fin. Men nu är det så att schampoot jag beställde hos Bellme.se inte kommit ännu. Men förhoppningsvis kommer det idag om någon timme med posten. Annars blir jag ledsen och måste använda dåligt schampoo. Men det funkar det med oxå, vid nödfall åtminstone.
Så jag får nog ta och städa rummet utan att känna mig fin och bara kämpa på. För vid 3 kommer mammas arbetskamrat över och jag ska färga och klippa hennes hår.. Så jag vill gärna vara klar med mitt rum innan hon kommer.

Vad ska ni göra denna gråa onsdag? :)

Handlat frisör grejer.


När jag och Jessica var på stan idag så passade jag på att besöka Här, som är en frisörbutik.
Köpte på mig lite saker som jag behöver, det viktigaste var de gråa moltom brawon spolarna. Som jag ska använda på gesällen. För att det ska vara en permanent med icketradionella spolar.
Sen köpte jag mig en färgskål, för att underlätta färgningar hemma + att jag har en klippning och färgning här hemma imorgon så därför köpte jag på färg för det.
Sen så ville jag vara snäll mot mamma som länge velat ha en ny borste, så jag köpte en ny till henne som dessutom ska vara anti statisc som jag såg när jag gav den till henne :)

Tisdag

God kväller!

Har enda sedan jag kom hem i eftermiddags hållit på med bloggdesigner, suttit på min bloggdesigns msn och pratat med folk som varit intresserade av en design av mig. Börjar bli många nu som äger en bloggdesign a la moi. Riktigt roligt! :)

Det gick fort och smärtfritt på salongen idag, och denna gång gick det riktigt lätt att rulla upp Jessicas hår och forma frisyren.

Det är momentet Kortafton som jag ska göra på Jessica på gesällen. Det går ut på att man rullar upp håret på spolar som ni ser på bild 1 och 2. Sen torkas håret i en torkhuv i ca 1 timme. Sen när det är torrt så tar man bort spolarna och sedan får man inte använda nålar eller liknade för att hålla frisyren på plats. Utan man bara får bara tuppera och använda produkter. Kan låta svårt och knepigt, men har man lagt upp håret rätt på spolarna och haft i rätt produkter innan så går det rätt bra efter lite träning.

Sista bilden på resultatet finns det nålar i, så hade det varit gesällen så hade inte dom fått vara där. Sen är luggen annorlunda än vad som är tänkt i själva kortafton frisyren, då det är en stor clips-lock där. Men Jessica ville hellre ha det såhär när vi skulle ut en sväng på stan. :)
Men nästa gång jag tränar på henne, då sätter vi det och hon kommer kunna gå ifrån salongen med en snyggfrisyr utan nålar i. 

Goden morgen

Godmorgon gullungar!

Vaknade imorse och ville helst bara stänga av larmet och somna om, kändes inte alls kul då larmet ringde vid 8tiden. Men efter en halvtimmes utdragen snoze så var det bara att palla sig upp.
Kan trotsallt inte svika Jessica, eller mig själv. Speciellt när vi valt att mötas så tidigt som det går.

Undrar om det är nyttigt att snooza? När jag var mindre och gick i högstadiet måste det varit, då kunde jag ligga och snooza i över en timme. Varför gör man så? Jag kunde lika gärna ha sovit i 60 minuter till för att sedan gå upp direkt, men så gör man aldrig.. Nu förtiden så brukar jag ligga och snooza minst två tryck på klockan, och det blir 20 minuter som jag egentligen kunna sova "djupt" på..
För iaf när jag snoozar så känner jag någon slags ångest att klockan ska ha slutat funka, knappen ska ha fastnat så att den inte går igång igen efter 10 minuter..
Någon annan som känner så? Vad är era snooze tips?

Nu ska jag fixa det sista och sen har jag lyxen att åka med pappa till Danderyd.

Nu ska jag krypa till kojs..

Godkväller söta människor!

Ska ta och krypa till sängs nu hade jag tänkt. Fast helst av allt skulle jag vilja se finalen i Tila Tequila. Någon som vet någon sida som streamar där man kan se det?

Ska upp tidigt imorgon bitti och åka till min gamla salong och träna på min kortafton frisyr på Jessica. Klippte av den tösens långa hår för en vecka sedan. Tycker lite synd om henne, men hon vart snygg i det korta. Sen växer hår alltid ut. Så om något år lär det vara lika långt som nu när jag klippte av det.
Men hon passar sjukt bra i min kortafton, hon har rätt stil för frisyren. Lite tuffare och "punkigare" stilen. För frillan skulle inte passa på en sockersöt liten blondin.
Vi ska mötas vi 10:00 och så kör vi igång och sedan blir det lunch ihop. Vi ska inte hålla på lika länge denna gång som sist, då vi höll på i 6 timmar(!) men då var det två torktider + att vi fick justera frisyren i mellan, för att det var för långt.
Blir lite klippning imorgon, men sista upprullningen kändes som om klippningen var så nära som perfekt för självaste frisyren som skulle formas.
Vill ni se bilder av det? Vill ju inte lägga upp bilder om ingen bryr sig ;P

God Natt nu gott folk!



Ny design

Nu vart det min tur att ändra om lite. Ser ni inte den nya designen så tryck f5.

Vad tycker ni? Hiss eller Diss?

Beställningsdesign.


På väg hem till mig

Jag hamnade av en slump inne på Blondinbellas webbshop Bellme och såg till min förvåning att det faktist var något som jag verkligen är i behov av som var dagens vara.

För idag är det L'Oréal professionel silvershampo som står som vara och för ett riktigt bra pris av 69:- per flaska.
Jag tycker att det är det bästa silvershampot som jag har testat på. Det tar verkligen bort alla gulanyanser och du får det där perfekta vit/askiga färgen, och dessutom så blir håret mjukt och fint igen.
L'Oreal Silver Shampo 250 ml i gruppen Parfym & Skönhet hos Bellme.se (71886)
Så är du sugen på att testa på ett riktigt bra silvershampo så slå till idag på Bellme.se

Den engelska sidan av mig kallar!

Hej!

Idag känns det inte som om det är någon bra, känner mig lite krasslig.
Så det blir att bara kurerar mig idag och ta det lungt. Sitta här uppkrupen i min soffa med varmchocklad.  Men sådan dagar får man ha. Det är bara nyttigt tror jag.
Ska beta av listan med lite mer bloggdesigner dessutom. Har en drös som ska göras.

Just nu lagar pappa mat i köket, det blir en riktigt engelsk måltid och det gillar vi!
Det blir riktigt engelsk korv, vitabönor i tomatsås och riktig potatismos + Hpsås och Branston orginal.
Det är så himla gott ihop. Fast det är bara jag och pappa som upskattar denna mat, så vi får passa på när det bara är vi hemma. Fast å andra sidan så är det bara jag och pappa som är engelskamedborgare ;D
http://www.rosker.com/range/product_images/Wayfayrer_BeansSausages.jpg

Beställningsdesign.


Beställningsdesign.


Min helg

Hej alla söta!

Dom senaste timmarna har jag tillbringat i en bil. Kommit hem från Hudiksvall.
Varit en skön helg, vi kom inte dit förens sent i fredagskväll då jag jobbade till 19:00.
Hela lördagen var det fest som gällde. Först upp på morgonen för att fira Henriks mamma som fyllde år för att sedan fixa iordning sej för dop av Henriks lilla kusin Linus.

Dopet var mysigt, men prästen? Hon var rätt går och tråkig.. Jag som ändå varit på ett antal dop detta år (har ju jobbat som vaktmästare i en kyrka) så var hon den tråkigaste. Prästerna här nere har varit roligare och det har lixom funnits någon glöd från dem, men denna tjej var inte så glad alls, inte så att man kände av det.
Men en mysig stund var det, tycker faktist om att sitta i kyrkan. Tycker att det är så avkopplande och rätt så mysigt.
Har kanske blivit lite skadad efter att tillbringat så mycket tid i kyrkan under sommaren med jobbet? Haha..




Läsarfråga: Bli platiblond

Fråga:
Hey. jag har just nu brunt hår, och vill ha det jätte blondt, nästan vitt. vilket är det lättaste sättet att få det så vitt? efter blekningen så kommer håret att bli rätt slitet också, därför undrar jag även vilken hårinpackning du föredrar till hår som är jätteslitet ?


Svar:
Lite svårt att säga hur du ska gå tillväga, speciellt när det beror lite på vilken färg du har nu. Om det är mörk- eller ljusbrunt sen om det är färgat till den färgen?
För man kan aldrig färga ett redan färgat hår ljusare men är det ofärgat så kan man bli hur ljus som helst med endast färg. Jag själv är riktigt ljus och det är inte blekt, utan färgat. se här
Men om du nu är färgad, så är det mest skonsamt för håret att bleka slingor i omgångar, med några veckors mellan rum för att låta håret reparera sig imellan åt. Skulle inte bleka hela håret på en gång.
Sen för att få det riktigt vitt så är det silvershampoo som gäller, och det hittar du hos din frisör. Det lila i shampoot neutraliserar de gula tonerna i håret och får det att se vitare/akigare ut.

Inpackning som jag rekomenderar är L'Oréal professional Absloute repair som även finns i shampoo och balsam. Har man pengar så det räcker skulle jag satsa på hela serien, annars satsa endast på inpackningen. Själv tycker jag att det är den bästa inpackningen i alla lägen.

Sugen på en ny bloggdesign?

Någon som är sugen på en ny design?
Jag gör din desgin efter just dina önskemål!

Just nu gör jag donationsdesigner för endast 100kr. och det mesta är möjligt inom design väg!
Så skicka iväg ett mejl eller adda [email protected]
så snackar vi ihop oss direkt om hur din design ska se ut.


Här kan ni se alla designer som jag har gjort Klicka här!

Läsarfråga:

Fråga:
Jo det är såhär att jag ska klippa mig i veckan!:)
Och jag ska återigen skaffa mig lugg!
Men jag hade tänkt mig en annorlundare lugg! Den är typ taggig, inte hel rak! Hmm, du kommer att få se bild i min blogg, jag skriver då en kommentar!! Och jag skulle vilja veta, om det heter något speciellt, eller om jag kan förklara det på ett speciellt sätt så att frisören fattar!
Och sen en sak till, jag har tjocka ögonbryn! Så tror du det skulle passa mig?
Har haft lugg förut, men hel rak då!

Ha en trevlig kväll :)


Svar:
Ta med en bild till frisören är alltid ett plus. Men skulle du komma till mig och säga att du vill ha en hel lugg men taggig och urflikad så hade jag antagligen förståt. Sen kanske man inte gör den så flikig från början, men man frågar kunden om det är okej, och tycker du att den inte är tillräckligt taggig. Så säg till frisören!
Med tjocka ögonbryn, du har inte funderat på att noppa dom? Men är dom inte jätte mörka tror jag inte att det är någon fara alls :) Speciellt om du haft rak lugg tidigare och trivdes i det :)


Det är något dom flesta borde bli bättre på, till en viss grad. Känner man att frisören inte gjort det man bett om eller inte tillräckligt mycket, som att man vill ha en flikig lugg.. och den inte är så flikig som man tänkt sig. Så säg till!
För jag tror inte att det bara är jag som frisör som oftast gör lite mindre än vad presonen i stolen vill. För det går alltid att klippa kortare, men det går inte att sätta tillbaka på en gång om det blir för kort. Så våga säga till mer :)

Måndag

Goddag alla söta!

Min eftermiddag spenderades hemma hos Emelie där jag var smakråd för att allt hon skulle slänga ur sitt rum. Så vi rensade låda efter låda, det är sjukt hur mycket man sparar på sig under åren.
Jag borde oxå ta mig en riktigt effektiv rensning av alla grejer. Har verkligen för mycket saker, både kläder och saker.
Tror min sminklåda ska få sig en rejäl utrensning, har alla konstiga sminksaker kvar från när man var liten och samla på "dåligt" smink.
Så det är nog det som står på min lista för idag.
Enda jobbiga är att rummet blir så fruktansvärt stökigt för stunden då man gör någonting sånt.

Fast man får väl antagligen fokusera på resultatet under tiden.

Vad ska ni göra av eran måndag?

Nu är det dags igen för en frågestund!



Yes, nu kör vi frisör frågestund i bloggen igen.
Men innan ni ställer er fråga kolla här, här eller här om det inte redan finns svar på eran fråga.

Hittar ni inget svar där, så fråga på så sammanställer jag alla frågor i nya inlägg.

En tråkig söndag

Vädret suger utanför fönstret. Blä. Kunde det inte vara sommar? Saknar att kunna ha dörren öppen ut och bara kunna gå ut en stund och njuta av solens strålar för att sedan ta skydd inom hus igen.

Ska ta tag i bloggdesigner nu, var ett tag sedan jag gjorde det. Men idag känner jag hur inspiration flödar.
Sen vet jag inte riktigt vad som ska göras, Henrik ligger och sover. Tror inte att han gick och la sig innan fyra inatt faktist, jag däckad själv framför tven redan vid 11 igår kväll.
Så han lär inte vakna på ett tag inte.


Rubrik

Hej sötisar!
Idag är jag uppe tidigt, har varit vaken i en timme redan nu. Men det har med att göra att jag vart hur slut som helst efter igår efter jobbet. Jobbade 9:00-17:00 och hade min första rast strax efter tre. Helt sjukt egentligen. Men det var inte jobbigt alls, man tar kund efter kund och tiden rinner iväg då. Inget problem någonstans. Fast det kom med priset att jag däckade direkt när jag kom hem (inte alls van vid arbetet)
Det är så himla kul att jobba som frisör. Fast nästa gång jag jobbar, då är det arbetsskorna som kommer med, för nu har jag jobbat i platta skor.. vilket är att döda fötterna. Synd att arbetsskor som är bra för en aldrig är direkt snygga :/
Någon som vet någon som säljer bra jobbskor och som är snygga?
Vill kunna ha en snygg outfit när jag jobbar :)

Fick en komplimang av en av arbetarna där, han sa att jag var riktigt duktig för att precis slutat min utbildning. Han hade sett folk som jobbat i 1-2 år efter sin utbildning och inte ens var lika duktig som jag. En riktig boost för självförtroendet.

Fredag

Idag är det fredag. Har knappt koll på dagarna längre.
Har ingen aning om vad jag ska göra av min dag idag, Henrik jobbar just nu och enda fram till 20:00. Tänkte att jag skulle ta mig hem till hans familj som vill bli klippt. Men det var tydligen sjukdom där.

Men senare idag ska jag antagligen träffa Jennifer och några kompisar till henne.
Dom skulle bara chilla, och det tycker jag verkar skönt. Med tanke på att det är min första dag på jobbet imorgon och jag börja 09:00. Känner mig inte direkt nervös, bara hoppas på att det går bra.
I mån-tis då jag provjobbade hos dom så sa de som jobbar där att det var ovanligt lungt. Så det är bara att se hur det blir imorgon. Fast jag är faktist inte alls nervös över stressen. Dom vet att jag är ny och har inga som helst krav på att jag ska vara lika snabb som alla de andra som jobbat i flera år, verkligen skönt.



Knäppgöken Sussie



Haha! Ser inte ens ut som om jag har tungan utsträckt utan att det är min underläpp! ;D


Hade en jätte trevlig kväll igår med Emelie, det började med tennis på Wii. Sen American Idol finalen. Fast vi satt mest och snackade under båda sakerna. Vi bara babbla på. Hur trevligt som helst.
Vi kom fram till att vi skulle bli stjärnor på något sätt. Ingen av oss har någon vidare sång röst, men på något sätt ska vi klara det, vi ska bli kända och rika! ;D


Tävling hos Kelly

 



Jag är med och tävlar om en nuknuk väska hos Kelly! Var med du oxå, klicka här.

 


Kladdkaka



Har precis bakat mig en kladdkaka. Använde mig av O´boy istället för kakaoo då den var slut. Men resultatet vart jätte bra och det är så himla lätt att bara blanda ihop ingredienserna och in i ugnen.

Här är mitt recept på en kladdig kladdkaka
Du behöver:
100g smör
2ägg
3 dl socker
1½ dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
ströbröd
(tycker du att det blir för stark smak  med kakao, så använd O'boy isället)

Gör såhär:
1. Sätt ungnen på 175grader
2. smöra och bröda en form
3. smält 100g smör
3. Blanda sedan alla ingredienserna (smör, ägg, socker, mjöl, vaniljsocker, kakao) till en jämn smet och lägg det i den smörade och brödade formen.
4. In i ugnen i ca 35 minuter
5. Garnera med florsocker om du vill

Vinnaren av utlottningen!


Beställningsdesign.


Torsdag

God morgon alla söta!

Idag vet jag inte alls vad min dag ska bjuda på. Solen lyser utanför mitt fönster. Så en prommenad nu på morgonkvisten verkar vara en rätt skön avkoppling. För nu var det verkligen längesedan jag gick en promenad, måste vara närmare två veckor sedan? Dåligt Sussie!
Men jag hade iofs ett ganska bra tränings pass i söndags då det var flytt. Lyfta en massa grejer och gå långt. För det blir en ganska bra bit att bara gå fram och tillbaka. Så lite duktig har jag varit.
Men nu ska jag hämta Ipoden och ladda batterierna i den, sen äta lite frukost och sedan gå ut och gå.
Eller borde jag vänta med att äta tills jag gått? fast det är väl bara bra om det är precis när man vaknar? för nu har jag varit vaken i en timme och är hungrig som tusan. Så jag tror inte jag kan hålla koncentrationen för att gå på tom mage.

Vad har ni för planer?

Veronica Maggio - Stopp

Saknar dig sen du försvann 
Saknar dig och känner mig halv nu
Saknar dig, saknar vår lek den vi gjorde den du vet
Saknar och höra mitt namn sägas, jag saknar din hand
Saknar din pappas familj, saknar och ligga intill dig

Men öppnar du den där dörren, ta på dig skorna, måste jag ta sönder dig
För mycket vatten ska rinna under många broar innan jag glömmer dig

Jag måste stoppa dig, stoppa dig, stoppa dig
Jag tänker stoppa dig, stoppa dig
Snälla förlåt mig, låt mig förklara, bara stoppa dig för


Idol 2008


Nu blir det Idol hos Jennifer!
Vi hörs senare!


Sätt färg på tillvaron



Köpte på mig tre par strumpisar på H&M idag när jag belönde mig själv för att ha skaffat ett jobb.
29:50kr/st tycker jag är helt okej pris. Visst dom är inte tjocka, men det är bara att lägga till "vanliga" neutrala strumpbyxor under för att skapa lite värme :)
Älskar färgade strumpbyxor!

Min helg

Kanske ska ta och dra en snabb resumé av min helg. (något sent? Men finns vissa som vill veta vad jag gör, eller hur Amanda? ;) )

Fredag: Vi åkte upp efter att Henrik hade jobbat klart, tyckte så synd om honom som fick köra 30 mil efter att ha jobbat 11-20. Men efter en lång biltur kom vi iaf fram i Hudik vid 1tiden på natten. Då var det bara att däcka i sängen. 
Lördag: Sov vi till vi vaknade. Skönt för Henrik som var helt slut efter dagen innan.
Sen när vi var uppe allihopa så drog vi oss ut mot Flakön för att hjälpa till inför lyskvällen. Där det var en massa folk och runt om överallt var det en massa marshaller. Verkligen hur fint som helst. Kvällen avslutades med fyverkerier.
Söndag: Det var upp tidigt för att äta en stor frukost för att sedan sätta igång med dagens stora utmaning. Flytt.
Henriks pappas dröm hus är så nära som möjligt klart nu, dom skulle flyttat för 2 månader sen nu.. Men en massa grejer har dragit ut på tiden. Så att den som ska flytta in i deras hus har fått vänta. Men nu är deras hus så pass klart att man kan flytta in. Så hela söndagen var det flytt som tog upp våran tid. Fram och tillbaka mellan husen och bära och lyfta.
Väntar spänt på att deras hus ska stå helt klart, kommer vara hur fint som helst då.

Lyskvällen


För att jag har fått jobb!

Japp som rubriken säger, jag har fått min första jobb som frisör.
Verkligen hur kul som helst.
Börjar på lördag och då ska jag gå igenom pappersarbetet som ska göras.

Kommer endast att jobba 2 dagar i veckan till att börja med. Vilket är rätt skönt, lär bli fredag-lördag som det ser ut nu. Verkligen kanon kul. Skönt att inte jobba jätte hårt i början. För skulle jag göra det tror jag att hela jag skulle hå sänder.
Känner nu efter två dagars provjobb att jag helst bara vill sitta ner heladagen idag. Så det ska jag göra idag ;D 
Så ni gulliga läsare som undrat vart jag tagit vägen så är det alltså att jag har provjobbat och haft fullt upp dagarna ut och sen kommit hem och bara tagit det lungt och umgåts med min älskling.


Vinnaren av utlottningen!


Skicka ett mejl till [email protected]
märkt "vinnare av utlottningen"